Irake įstrigusios 46 slaugės iš Indijos grįžo į savo šalį

Dešimtys slaugių iš Indijos,

Slaugės grįžo į tėvynę specialiai atskridusiu lėktuvu.<br>AP nuotr.
Slaugės grįžo į tėvynę specialiai atskridusiu lėktuvu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-05 15:14, atnaujinta 2018-02-12 05:20

46 slaugės ilgiau nei savaitę buvo įstrigusios Tikrito mieste, kurį dabar kontroliuoja džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai. Tos moterys buvo perkeltos į kitą ekstremistų valdomą teritoriją ir penktadienio vakarą galiausiai atkeliavo į šiaurinį Arbilo miestą autonominiame Irako kurdų regione.

Trumpam nutūpęs Mumbajuje papildyti degalų, lėktuvas atskrido į Kočio miestą pietinėje Keralos valstijoje, iš kurios kilusios Irake dirbusios slaugės.

Iš Arbilo išskridusiame lėktuve buvo dar 76 Indijos piliečiai, nurodė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Syedas Akbaruddinas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje jis rašė, kad, išlaipinus slauges, tas pats lėktuvas nuskraidins kitus žmones į pietinį Haiderabado miestą.

Kol kas nežinoma, ar slaugės buvo sučiuptos kovotojų, ar tik įstrigusios jų kontroliuojamoje teritorijoje. Indijos URM nepateikė informacijos, kaip buvo užtikrinta jų laisvė.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, 39 indai statybininkai, pagrobti Irake prieš dvi savaites, tebėra laikomi kovotojų, tačiau jie saugūs ir nenukentėję.

Penktadienį kalbėdamasis su žurnalistais, S.Akbaruddinas sakė, kad negali atskleisti jokių detalių apie užkulisinius diplomatinius manevrus, kurių Indija ėmėsi dėl slaugių išvadavimo, nes tai pakenktų pagrobtų statybininkų saugumui.

Irake gyvena ir dirba apie 10 tūkst. Indijos piliečių, tačiau tik apie 100 jų yra neramiose ir nesaugiose teritorijose.

Dauguma pagrobtų statybininkų yra atvykę iš šiaurės Indijos. Juos buvo įdarbinusi statybų bendrovė „Tariq Noor al Huda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.