Teroristų lyderis pasipuošė prabangiu vakarietišku laikrodžiu

Žymiausios ir didžiausią grėsmę šiuo metu keliančios teroristų organizacijos lyderis pagaliau pasirodė viešai. „Islamo valstybės“ vadovas Abu Bakras al Baghdadi Irako Mosulo mieste rėžė kalbą, kurioje savo pasekėjų paprašė pasitikėjimo, palaikymo ir patarimų kelyje į kalifato atkūrimą, rašo „Daily Mail“.

Abu Bakras Al Baghdadi pasipuošė nauju laikrodžiu.<br>Twitter nuotr.
Abu Bakras Al Baghdadi pasipuošė nauju laikrodžiu.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:36 AM

„Aš esu valis (lyderis – Red.), kuris jums vadovauja, nors ir nesu geriausias iš jūsų. Tad jei matote, kad esu teisus, padėkit man“, – įraše į „Islamo valstybės“ kovotojus kreipiasi A.B.al Baghdadi.

Ilgu juodu rūbu apsirengęs, galvą turbanu apsisukęs A.B.al Baghdadi paskelbė save 1,2 milijardų pasaulio musulmonų lyderiu bei paragino tęsti kovą dėl tolimesnio kalifato ribų įtvirtinimo.

Kuklumą norėjęs pabrėžti ir tūkstantmečio senumo tradicijas atsiminęs naujasis Islamo kalifas smarkiai prašovė. Vaizdo įraše aiškiai matyti iš po juodo rūbo vis pasirodantis prabangus sidabrinis laikrodis.

Komentatoriai nepraleido progos pasišaipyti iš musulmonų lyderių senąsias madas bandančio sugrąžinti A.B.al Baghdadi. „Atrodo, kad kalifas turi puikų laikrodį, bet vis dar nežino kokiu laiku gyvena“, - rašė vienas jų.

Savo kalboje visus pavaldinius lygiais paskelbęs „Islamo valstybės“ lyderis stiliumi, akivaizdu, siekė išsiskirti iš sunitų radikalų grupuotės narių.

21 minutę trukusios kalbos analizė leido nustatyti, kad save musulmonų lyderiu vadinantis A.B.al Baghdadi buvo pasipuošęs tokiu pačiu laikrodžiu, kaip ir legendinis filmų herojus Džeimsas Bondas.

„Omega Seamaster Quiz“ laikrodį filmuose apie žymiausią pasaulio slaptąjį agentą turėjo tiek jį suvaidinęs Pierce'as Brosnanas, tiek Danielis Craigas. Toks laikrodis gali kainuoti iki 4 tūkst. svarų sterlingų (17 440 litų).

Iki šios kalbos buvo žinomi tik du vieši A.B.al Baghdadi pasirodymai. Manoma, kad slėpdamas savo tapatybę jis net su ištikimiausiais pavaldiniais bendrauja dėvėdamas juodą kaukę.

JAV už buvusio „Al Qaeda“ Irako atšakos lyderio ir dabartinio „Islamo valstybės“ vadovo sugavimą ar informaciją, padėsiančią jį suimti, yra pasiūliusios 10 milijonų dolerių (25 milijonų litų) premiją.

„Islamo valstybės“ teroristinę grupuotę šiuo metu sudaro 11 tūkstančių kovotojų iš Irako ir Sirijos, bei 3 tūkstančiai džihadistų iš kitų pasaulio valstybių. Įtariama, kad net 500 jų buvo apmokyti Jungtinėje Karalystėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.