Kijevo prokuroras pareikalavo palikti Maidano aikštę

Kijevo prokuroras Sergejus

Kijevo prokuroras Sergejus Juldaševas pareikalavo, kad miesto valdžia nedelstama pradėtų Nepriklausomybės aikštės atlaisvinimo nuo mitinguotojų procesą<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kijevo prokuroras Sergejus Juldaševas pareikalavo, kad miesto valdžia nedelstama pradėtų Nepriklausomybės aikštės atlaisvinimo nuo mitinguotojų procesą<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 4:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:09 AM

„Aš kreipiausi į Ukrainos VRM Kijevo vyriausiosios valdybos viršininką Jurijų Morozą ir sostinės merą Vitalijų Klyčko, reikalaudamas skubiai imtis veiksmingų priemonių, kad būtų deblokuoti užimti administraciniai pastatai ir transporto komunikacijos miesto centre“, - sakė prokuroras. S. Juldaševas taip pat pažymėjo, kad kriminogeninė situacija Maidane tebėra „labai įtempta“. Jo duomenimis, vien tik nuo balandžio ten įvykdyti keturi nužudymai ir keliolika apiplėšimų.

Anksčiau atlaisvinti Maidaną nuo ten jau daugiau kaip pusmetį esančių aktyvistų paragino Ukrainos generalinis prokuroras Vitalijus Jarema. Prokuroro žiniomis, aktyvistai yra užėmę 19 pastatų Kijevo centre. Maidane likusių mitinguotojų elgesiu anksčiau skundėsi vietos gyventojai. Kijevo meras V. Klyčko pareiškė, kad aktyvistai jėga nebus vaikomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.