Vladimiras Putinas šalia Angelos Merkel tempė lūpas

Stebėti finalinių pasaulio futbolo čempionato rungtynių į Rio de Žaneirą atvyko ir nemažai galingiausių planetos politinių lyderių. Daugelio akys krypo į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, net neslepiančią, kad nemėgsta Ukrainoje chaosą sėjančio Kremliaus caro. O abiejų lyderių kūno kalba nemelavo, kaip matyti iš naujienų agentūros AP nuotraukų.

Nei V.Putinas, nei S.Blatteris Vokietijos kanclerei A.Merkel į akis nepažvelgė ir jai nesišypsojo.<br>AP nuotr.
Nei V.Putinas, nei S.Blatteris Vokietijos kanclerei A.Merkel į akis nepažvelgė ir jai nesišypsojo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:15 AM

Tikriausiai pati FIFA pasistengė, kad V.Putinas ir A.Merkel neatsisėstų vienas šalia kito. Rusijos, kurioje vyks 2018 metų pasaulio futbolo čempionatas, prezidentas buvo pasodintas greta FIFA prezidento Seppo Blatterio, o A.Merkel rungtynes stebėjo kiek atokiau.

Ryškesnių abiejų politikų nesutarimų ženklų nebuvo, tačiau nei V.Putinas, nei S.Blatteris nesišypsojo ir nepažvelgė į akis A.Merkel, kai ši pro šiuos vyrus (internautai pusiau juokais aiškina, kad jie kovoja dėl korumpuočiausio lyderio pasaulyje titulo) ėjo į savo vietą Marakanos stadione.

Gali būti, kad V.Putinas ir A.Merkel, Rio de Žaneire trumpam susitikę dar prieš rungtynes, susiginčijo dėl krizės Ukrainoje. Būtent todėl Rusijos lyderis akivaizdžiai tempė lūpą prieš Vokietijos kanclerę. Tiesa, per pertrauką jie kelioms minutėms prisėdo šalia pasikalbėti.

Džiaugsmu netryško ir A.Merkel, tačiau jos nuotaika akimirksniu pasikeitė Vokietijos rinktinei rungtynėse išsiveržus į priekį ir galiausiai triumfavus. Sveikindama savo tėvynainius A.Merkel nuolat plačiai šypsojosi.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.