„Facebook“ komentarai nustebino Angelą Merkel

Vokietijos kanclerė Angela Merkel Brazilijoje ne tik stebėjo Vokietijos futbolo rinktinės triumfą, bet ir nepraleido progų pabendrauti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tiesa, nors pokalbiai buvo trumpi, nuotraukos su greta susėdusiais lyderiais iškart pateko į žiniasklaidą ir Europoje sukėlė didelę reakciją.

Per finalo rungtynių pertrauką V.Putinas Vokietijos kanclerei dėstė gyvenimo tiesas.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
Per finalo rungtynių pertrauką V.Putinas Vokietijos kanclerei dėstė gyvenimo tiesas.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:55 PM

Ypač jautriai į A.Merkel bendravimą su V.Putinu reagavo Ukrainos gyventojai, kurie ėmė atakuoti Vokietijos kanclerės paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“.

Nepatenkinti, kad A.Merkel rodo palankumą smurtą Ukrainoje kurstančiam V.Putinui, internautai vokietei priminė Molotovo–Ribbentropo paktą, kuriuo 1939 metais Maskva ir Berlynas pasidalijo Europą.

A.Merkel paskyrą užplūdo gausybė komentarų, kurių autoriai po kiekvienu pasisakymu palikdavo grotelinę žymę #DankeFrauRibbentrop (ačiū, ponia Ribbentrop). Prie ukrainiečių aktyviai prisidėjo Lenkijos, Lietuvos ir net pačios Rusijos žmonės, kurie smerkia savo šalies agresiją prieš Ukrainą.

Interneto vartotojai piktinosi A.Merkel elgesiu ir jos paskyros sieną tinkle „Facebook“ pavertė viena didele gėdos lenta, kuri apkartino kanclerės džiaugsmą Vokietijos futbolininkų pergale. Iš komentarų galima spręsti, kad Rio de Žaneire A.Merkel su V.Putinu derėjo elgtis šaltai ir visiškai atsiriboti nuo Rusijos lyderio. Ukrainiečius itin papiktino informacija, kad Rusijos vadovas Vokietijos kanclerei mėgino įpiršti „taikos planą“, pagal kurį Kijevas turėtų pradėti derybas su Ukrainos rytuose siaučiančiais teroristais.

Daugiau negu 50 tūkstančių komentarų po įrašu socialiniame tinkle pribloškė ne tik A.Merkel, bet ir jos Krikščionių demokratų partijos (CDU) atstovus ryšiams su visuomene.

Antradienį CDU interneto žiniasklaidos redaktorius išplatino pranešimą, kuriame atsiprašė virtualių Vokietijos kanclerės gerbėjų ir sekėjų už „masę internetinio šlamšto“, pastaruoju metu užplūdusio A.Merkel sieną. Kanclerės atstovas piktų pastabų laviną prilygino organizuotam išpuoliui, dėl kurio informacijos sraute paskendo konstruktyvūs komentarai ir turiningos įžvalgos.

Partijos viešųjų ryšių atstovas įspėjo „Facebook“ vartotojus, kad gali pasinaudoti teise ištrinti žinutes, kurios turi šmeižto požymių, yra įžeidžiančio turinio, skatina rasizmą, politinį ekstremizmą ar kitaip pažeidžia įstatymus.

Trečiadienį su Vokietijos kanclere kalbėjosi Ukrainos prezidentas Petro Porošenka. A.Merkel išklausė informaciją, kad iš Rusijos į Ukrainą per sieną toliau plūsta ginkluoti asmenys ir ginklų kroviniai – Maskva toliau aktyviai remia separatistus ir visai nesistengia, kad kraujas nustotų lietis kaimyninėje šalyje.

A.Merkel patikino Kijevą, kad Ukraina įeina į jos svarbiausių klausimų sąrašą, praneša depo.ua. Kanclerė užtikrino, kad per artimiausią Europos Sąjungos viršūnių susitikimą Ukraina sulauks didelės ES paramos. Lyderiai aptarė priemones, kurios leistų pradėti ESBO stebėtojų misiją neramumų draskomame regione.

P.Porošenka patikino A.Merkel, kad Ukrainos valdžia siekia taikiai išspręsti konfliktą ir pateikė Slovjansko pavyzdį: kai kovotojai buvo išstumti iš šio Rytų Ukrainos miesto, gyvybiškai svarbi infrastruktūra buvo atkurta per 24 valandas, žmonėms suteikta galimybė grįžti į normalų gyvenimą. Anot P.Porošenkos, būtent taip rengiamasi sugrąžinti ramybę ir saugumą Luhanske ir Donecke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.