Izraelis perspėjo 100 tūkst. Gazos Ruožo gyventojų palikti namus

Izraelio armija perspėjo, kad apie 100 tūkst. palestiniečių, gyvenančių rytinėje Gazos Ruožo dalyje, evakuotųsi iš savo namų, trečiadienį nurodė šaltiniai kariuomenėje.

„Ši evakuacija – dėl jūsų pačių saugumo“, – sakoma pranešime, kuriame gyventojai taip pat perspėjami negrįžti namo iki atskiro pranešimo.<br>Reuters nuotr.
„Ši evakuacija – dėl jūsų pačių saugumo“, – sakoma pranešime, kuriame gyventojai taip pat perspėjami negrįžti namo iki atskiro pranešimo.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:55 PM

Naujienų agentūros AFP korespondentai matė informacinius lapelius, barstomus virš Gazos miesto pietrytinio Zeituno rajono, o tos ir kitų vietovių gyventojai pranešė taip pat gavę balso pašto pranešimų bei SMS žinučių, raginančių juos evakuotis iki 5 val. Grinvičo (8 val. Lietuvos) laiku.

Lapeliuose aiškinama, kad Izraelio armija rengs „aviacijos smūgius teroro objektams ir veikėjams“ Zeitune ir Šudžajoje, nes iš ten „į Izraelį leidžiama daug raketų“.

„Ši evakuacija – dėl jūsų pačių saugumo“, – sakoma pranešime, kuriame gyventojai taip pat perspėjami negrįžti namo iki atskiro pranešimo.

Panašūs pranešimai anksčiau buvo išplatinti Beit Lahijoje, kuriuose buvo įvardytas galutinis terminas – sekmadienis. Dėl to 17 tūkst. žmonių paliko savo namus ir prisiglaudė Jungtinių Tautų (JT) mokyklose.

Šie pranešimai buvo paskelbti Izraeliui devintą dieną tęsiant savo operaciją „Apsauginis skardis“ („Protective Edge“), per kurią siekiama nutraukti Gazos Ruožo kovotojų rengiamas raketų atakas.

Nuo liepos 8 dienos kovotojai paleido beveik 1 000 raketų ir minosvaidžių sviedinių į žydų valstybės teritoriją, o Izraelis smogė apie 1,5 tūkst. taikinių Gazos Ruože, nurodė armija.

Šaltiniai palestiniečių medicinos tarnybose nurodė, kad per Izraelio smūgius žuvo 205 žmonės. Antradienį Gazos Ruožo kovotojų kampanija pareikalavo pirmos izraeliečio gyvybės – raketa užmušė vieną vyrą netoli Ereco sienos perėjos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.