Prisaikdintas Sirijos prezidentas grasina Vakarams

Išrinktasis Sirijos prezidentas Basharas al Assadas trečiadienį Damaske buvo prisaikdintas kaip valstybės vadovas dar vienai septynerių metų kadencijai, praneša televizijos kanalas CNN.

Išrinktasis Sirijos prezidentas Basharas al Assadas trečiadienį Damaske buvo prisaikdintas kaip valstybės vadovas dar vienai septynerių metų kadencijai.<br>Reuters nuotr.
Išrinktasis Sirijos prezidentas Basharas al Assadas trečiadienį Damaske buvo prisaikdintas kaip valstybės vadovas dar vienai septynerių metų kadencijai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:47 PM

Sirijos prezidento rinkimai įvyko birželio 3 d. Juose 48 metų B. al Assadą parėmė 89 procentai rinkėjų. Konstitucinio teismo duomenimis, balsavime dalyvavo daugiau kaip 11 milijonų Sirijos piliečių šalyje ir už jos ribų. Sirijoje balsavimas vyko tik vyriausybės pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje. Rajonuose, kuriuos opozicijos atstovai vadina „išlaisvintais“, nebuvo balsuojama.

Didžiojo septyneto lyderiai nepripažįsta Sirijos prezidento rinkimų rezultatų ir teigia, kad balsavimas buvo fiktyvus.

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas sakė, kad Vakarų ir arabų šalys, kurias jo režimas kaltina dėl smurto Sirijoje, „sumokės didelę kainą už teroro rėmimą“. 

„Netrukus pamatysime, kad arabų, regiono ir Vakarų valstybės, kurios rėmė terorizmą, sumokės didelę kainą“, – sakė jis savo šalininkams prezidentūros rūmuose. 

Kalboje, kurią pasakė davęs priesaiką naujai septynerių metų kadencijai, B.al Assadas sakė: „Tai, ką šiandien matome Irake ir Libane, ir visose šalyse, paliestose šios „netikro pavasario“ ligos, ... įrodo, kad mūsų perspėjimai buvo teisingi: netrukus pamatysime arabų, regiono ir Vakarų šalis, mokančias didelę kainą už teroro rėmimą“. 

Sirijos lyderis turėjo omenyje 2011 metų Arabų pavasario protestų judėjimus, kurie nulėmė režimo pasikeitimus keliose Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos valstybėse. 

B.al Assadas, kurį remia Rusija ir Iranas, nepaisė Vakarų valstybių raginimų pasitraukti kilus konfliktui, kuris prasidėjo 2011 metais, protestais prieš jo valdymą, o paskui virto karu, jau pareikalavusiu mažiausiai 160 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.