Antras šansas: moteris pavėlavo į „Malaysia Airlines“ lėktuvą

Informaciją apie tragišką „Malaysia Airlines“ skrydį renkančių žurnalistų dėmesį patraukė moteris, kuri papasakojo, kad nespėjo į lemtingąjį reisą MH17. Jauna azijietiškos išvaizdos moteris atskleidė, kad jaučiasi išmušta iš vėžių. Ji su mažu vaiku turėjo keliauti iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą lėktuvu, kurį virš Ukrainos numušė raketa „žemė–oras“. Žuvo visi 298 lėktuvu skridę asmenys.

Pas šeimą skridusi moteris permąsto savo gyvenimą.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
Pas šeimą skridusi moteris permąsto savo gyvenimą.<br>„Getty Images“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:38 PM

Mirties išvengusi moteris prisipažįsta negalinti apie nieką galvoti, tik apie savo likimą ir antrą progą, kurią jai suteikė „kažkas aukštybėse“.

„Esu sukrėsta. Net nežinau, ką daryti. Jaučiuosi labai prastai, tarsi sirgčiau“, – nedaugžodžiavo moteris. Ji turėjo skristi „Malaysia Airlines“ lėktuvu į Malaiziją, tačiau laiku nespėjo išsiruošti į oro uostą. Tada ji ėmė ieškoti kito skrydžio ir sužinojo apie katastrofą Rytų Ukrainoje.

„Važiavau iš „Hilton“ viešbučio Hagoje į oro uostą ir visą kelią verkiau taksi automobilyje. Mąsčiau, ką reiškia šis įvykis mano gyvenime. Man buvo suteikta antra galimybė. Tikiuosi, kad saugiau nuskrisiu namo ir susitiksiu su savo šeima. Man reikia eiti“, – kalbėjo nenorėjusi prisistatyti  moteris. Vėliau oro uoste ji susitiko su vyru, kuris moterį ir vaiką nuramino ir žurnalistams aiškino, kad nebijo sėsti į lėktuvą.

JAV pareigūnai teigia, kad Malaizijos oro laineris, skraidinęs 298 žmones, ketvirtadienį buvo numuštas virš Ukrainos teritorijos raketa „žemė–oras“, tačiau neaišku, kas panaudojo šį ginklą.

Žvalgybos analitikai tikrina duomenis, siekdami nustatyti, ar ta raketa buvo paleista Ukrainoje veikiančių prorusiškų separatistų, Rusijos pajėgų kitapus sienos ar Ukrainos vyriausybinių pajėgų, naujienų agentūrai AFP sakė du JAV pareigūnai, pageidavę neviešinti jų vardų.

„Atliekame išsamią analizę“, – sakė vienas pareigūnų.

JAV viceprezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Jungtinėse Valstijose pagamintas lėktuvas „Boeing 777“ buvo sąmoningai „susprogdintas padangėje“.

Tuojau po to, kai nukrito tas lėktuvas, Ukrainos lyderiai apkaltino prorusiškus separatistus numušus lainerį per „teroristinę“ ataką.

Greitai buvo sutelktas dėmesys į prielaidą, kad tas lėktuvas buvo numuštas per klaidą, galbūt prorusiškų pajėgų, palaikiusių keleivinį lainerį Ukrainos armijos transporto lėktuvu.

Kaip pranešama, lėktuvas skrido daugiau kaip 10 kilometrų aukštyje ir buvo pasiekiamas Rusijos gamybos priešlėktuvinių raketų kompleksams „Buk“, kurių savo arsenaluose turi tiek Ukrainos, tiek Rusijos pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.