Užsienio žiniasklaida: nelaimė Ukrainoje po didinimo stiklu

Numušto orlaivio tragedija rytų Ukrainoje, nusinešusi beveik 300 žmonių gyvybes, prikaustė viso pasaulio dėmesį. Didžiausi pasaulio portalai pagrindines savo pozicijas skyrė nelaimei.

Olandijos dienraščių pirmieji puslapiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Olandijos dienraščių pirmieji puslapiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-18 13:09, atnaujinta 2018-02-11 21:34

Pagrindinės Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, JAV, Malaizijos, Ukrainos ir Kinijos žiniasklaidos priemonės stebi situaciją po didinimo stiklu.

BBC.com skelbia, kad Ukrainos separatistai prileidžia tyrėjus prie lėktuvo nuolaužų, tačiau Nyderlandų žiniasklaida teigia, kad sukilėliai yra visiškai užkirtę nelaimės vietą. 

„The Guardian" antraštė teigia, kad pasaulis įtūžęs ir reikalauja iš Rusijos atsakymų. 

„The Huffington Post" koncentruijasi į tragedijos vietą: „žuvusiųjų kūnai atrodė kaip pelenų gniutulai". 

„Mail online" skelbia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl tragedijos kaltina Ukrainą, tačiau neneigia, kad orlaivį galėjo numušti būtent rusų separatistų „žemė-oras" tipo raketa.

Malaizijos žiniasklaida sutelkusi dėmesį į tai, kad kitų oro linijų maršrutai dabar nukreipiami nuo Ukrainos oro erdvės.

Niujorko žinių portalas „New York Post" tvirtina, kad reisas MH17 nesikreipė pagalbos ir neinformavo apie pavojų. Iš to galima spręsti, kad lėktuvas greičiausiai buvo numuštas.

Britų žiniasklaida laukia, kada bus paskelbti skridusiųjų sąrašai, olandai  tvirtina, kad lėktuvu skridusių jų tautiečių pavardės jau žinomos.

Bendrovės „Malaysia Airlines“ keleivinis orlaivis „Boeing 777“ skrido iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą. Lėktuvu, kurio skrydžio numeris MH17, iš Europos į Aziją skrido 295 žmonės. Ukrainos vidaus reikalų ministro padėjėjas teigia, kad žuvo daugiau kaip 300 žmonių, tarp jų 23 JAV piliečiai.

Malaizijos oro bendrovės duomenimis, sudužusiame lėktuve buvo 154 Nyderlandų piliečiai, 27 australai, 23 žmonės iš Malaizijos, 11 – iš Indonezijos, 6 Didžiosios Britanijos piliečiai, po 4 belgus ir vokiečius, vienas asmuo iš Kanados ir trys iš Filipinų. Dar 47 žmonių tapatybės kol kas nenustatytos.

Tarp žuvusiųjų – apie 80 vaikų, nes daugybė šeimų į Malaizijos sostinę keliavo atostogauti.

Parengė Liucija Lenkauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.