Katastrofos aukos: kūdikiai, jaunuoliai, seneliai

Tai jie - vaikai, kurie dabar ilsėtųsi kažkur Pietryčių Azijoje. Jei ne raketa, kurią praėjusį ketvirtadienį į keleivinį lėktuvą nukreipė Kremliaus kontroliuojami banditai Rytų Ukrainoje. Pražūtingu reisu, kurį nutraukė ataka, kartu su savo tėvais atostogauti ar aplankyti giminaičių skrido apie 80 vaikų. Tarp jų buvo net 3 kūdikiai, rašo „Daily Mail".

Virš Rytų Ukrainos numuštame lėktuve buvo dešimtys vaikų ir kūdikių.<br>„Twitter“ nuotr.
Virš Rytų Ukrainos numuštame lėktuve buvo dešimtys vaikų ir kūdikių.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 6:26 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:08 PM

Pasaulį toliau šiurpina Rytų Ukrainoje aukas apiplėšinėjantys ir kitaip nepagarbiai su jomis besielgiantys separatistai. Kelias dienas saulės kaitroje išgulėjusius kūnus separatistai pagaliau sukrovė į lavonmaišius ir juos, lyg bulvių maišus, nudrengė šalia kelio. Kiekviename maiše - po žmogų ar jo kūno liekanas. Aukų artimieji dar tik laukia to siaubingo momento, kai jiems bus leista atpažinti palaikus ir juos atsiimti. Ypač tai sunku bus vaikų netekusiems žmonėms.

Australė Rina Norris neteko savo tėvo ir trijų vaikų: 12 metų Mo, 10 metų Evie ir aštuonmečio Otis. Vaikai su savo seneliu skrido namo po atostogų, praleistų Europoje, o motina R.Norris ir jos draugas Anthony Maslinas liko Amsterdame dar kelioms dienoms.

Net trys kūdikiai žuvo šio teroristinio akto metu, tarp jų ir vos 21 mėnesio sulaukusi Kaela Goes, kuri skrido kartu su tėvais namo, aplankę gimines Olandijoje.

Taip pat žuvo dvi šeimos, kurios gyveno toje pačioje gatvėje. Dešimties ir aštuonerių metų Tess ir Liv Trugg ir jų dešimtmetis kaimynas Semas Welsas žuvo kartu su tėvais keliaudami atostogauti į Balio salą.

Penkerių metų Martinas Paulissenas ir jo trejų metukų sesė Sri žuvo su tėvais skrisdami aplankyti močiutės kapo Indonezijoje. Šeima iš Malaizijos, kurią sudarė 6 nariai, tarp jų keturi 13–19 metų jaunuoliai,  žuvo pakeliui namo.

Taip pat žuvo tuo lėktuvu skridę britų bankininko Andrew Hoare sūnūs ir jo olandų kilmės žmona Estella. Šiuo reisu 59 metų britas vežėsi savo sūnus, 12 metų Friso ir 15 metų Jasperą, tyrinėti Borneo salos ir joje esančių atogrąžų miškų.

Dar vienas britas Johnas Allenas žuvo su žmona olande Sandra ir trimis 8–16 metų sūnumis – Ianu, Julianu ir Christopheriu, jie visi keliavo į Indoneziją.

Šiuo metu visi šio skrydžio keleivių palaikai yra sukrauti į vagonus-šaldytuvus. Prorusiški separatistai jais naudojasi per derybas savo tikslams pasiekti.

Žuvusiųjų šeimos siunčia vis daugiau graudinančių prašymų Rusijos premjerui, kad kuo greičiau jiems būtų grąžinti mylimų žmonių, žuvusių per Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofą, kūnai.

Paruošė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.