Olandų kariškiai: „Turime patys vykti į Ukrainą daryti tvarką“

Nyderlandų kariškiai turėtų patys, gavę valdžios leidimą, ginkluoti vykti į Rytų Ukrainą ir užtikrinti, kad į "Malaysia airlines" lėktuvo sudužimo vietą saugiai patektų tyrėjai, o iš ten pagaliau būtų išgabenti žuvusių olandų palaikai. Tokį raginimą Nyderlandų gynybos ministrei paviešino patys olandų kariškiai, skelbia portalas joop.nl.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:08 PM

Pasauliui kraupstant dėl to, kaip separatistai elgiasi "Malaysia airlines" sudužimo vietoje, kur jau kelias dienas tampomi, apiplėšinėjami žuvusiųjų kūnai, o tarptautiniai tyrėjai dažnai neprileidžiami prie svarbių tyrimo detalių, kantrybė ima trūkti ir ramiems olandams.

"Gerbiama Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert, po keleivinio lėktuvo katastrofos praėjo jau keturios skausmo ir gedulo dienos. Žuvusiųjų kūnai ir jų dalys išsibarstę kovos veiksmų zonoje Rytų Ukrainoje, už kurią kaunasi Ukrainos vyriausybinės pajėgos ir prorusiški separatistai.

Gerbiama ministre, tai, kas dabar vyksta su žuvusių keleivių palaikais, tarp jų - beveik 200 Nyderlandų piliečių palaikais, yra visiška nepagarba , pasišlykštėtina ir nepriimtina", - laišku į Nyderlandų gynybos ministrę kreipėsi Marcelis van Hemertas - Nyderlandų kariškis, karinių reikalų entuziastas ir tinklaraštininkas.

Anot jo, ESBBO dar stengiasi suvaldyti situaciją, tačiau ministrei derėtų imtis aktyvesnių veiksmų, panaudoti savo įtaką Nyderlandų premjerui, kuris turėtų priimti drąsų sprendimą - komandiruoti Nyderlandų kariškius į katastrofos vietą su "visomis įmanomomis priemonėmis", kad šie kartu su Ukrainos pajėgomis užtikrintų olandų piliečių palaikų saugų pargabenimą į Nyderlandus.

"Tai mažiausia, ką galime padaryti savo piliečiams, kurie nekalti ir žuvo dėl nusikalstamo idiotizmo. Su pagarba, Marcelis, Karališkosios Nyderlandų pajėgos", - laišką baigia kariškis.

Šį puskarininkio laišką viešai palaikė ir kiti Nyderlandų kariai, o jo skenuota versija greitai išplito tinkle "Twitter" bei socialiniais tinklais besinaudojančių ukrainiečių gretose. Manoma, kad iš Amsterdamo į Malaiziją skridusį lėktuvą su 295 žmonėmis numušė Rytų Ukrainoje veikiantys prorusiški separatistai, kurie, nors ir pažadėję laisvai dirbti, trukdo tyrėjams ir mainais reikalauja paliaubų su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.