Patvirtinta: separatistų įrašai - nesuklastoti

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU)

Perimti pokalbiai telefonu, kuriuose prorusiški separatistai kalba apie tai, kaip jie numušė MH17 reisu skridusį Malaizijos lėktuvą.<br>AP nuotr.
Perimti pokalbiai telefonu, kuriuose prorusiški separatistai kalba apie tai, kaip jie numušė MH17 reisu skridusį Malaizijos lėktuvą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 8:22 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:28 PM

SBU ketvirtadienį paskelbė įrašą, kuriame, jos teigimu, girdėti pokalbiai telefonu tarp sukilėlių ir Rusijos karinės žvalgybos karininko. Įraše jie pripažįsta, jog numušė keleivinį lainerį, per klaidą palaikę jį kariniu lėktuvu.

Šie įrašai buvo paskelbti kaip pagrindinis įrodymas, patvirtinantis Kijevo kaltinimus, kad Rusijos remiami separatistai numušė lainerį. Tuo tarpu sukilėliai dėl šios katastrofos kaltina Ukrainos armiją.

„Garso įrašų duomenis, kuriuos žiniasklaidai pateikė Ukrainos saugumo tarnyba, įvertino JAV žvalgybos bendruomenės analitikai, kurie patvirtino, kad tai yra autentiški pokalbiai tarp žinomų separatistų lyderių“, - rašoma JAV ambasados Ukrainoje paskelbtame pareiškime.

Viename įrašų girdėti, kaip sukilėlių lyderis, pravarde Majoras, sako, kad maištininkai numušė lainerį, ir patikina abejojantį bendražygį, jog tai „100 procentų keleivinis lėktuvas“.

Sekmadienį Ukrainos saugumo agentūra paskelbė naujų separatistų pokalbių įrašų, kuriuose jie tariasi, kaip paslėpti sudužusio orlaivio juodąsias dėžes nuo tarptautinių stebėtojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.