Vladimiras Putinas: Rusija pasistengs paveikti sukilėlius

„Mus ragina paveikti Ukrainos pietryčių liaudies kariuomenę. Visa, kas mūsų jėgoms, mes, žinoma, darysime“, – pareiškė V.Putinas per Saugumo tarybos posėdį.

V.Putinas prorusiškus separatistus vadina „Ukrainos pietryčių liaudies kariuomene“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
V.Putinas prorusiškus separatistus vadina „Ukrainos pietryčių liaudies kariuomene“.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-22 16:42, atnaujinta 2018-02-11 19:33

„Mus ragina paveikti Ukrainos pietryčių liaudies kariuomenę. Visa, kas mūsų jėgoms, mes, žinoma, darysime“, – pareiškė V.Putinas per Saugumo tarybos posėdį.

Jis pridūrė, kad Maskva turi adekvačiai ir proporcingai reaguoti į NATO plėtrą ir šio aljanso karinės infrastruktūros artėjimą prie Rusijos sienų.

„Turime adekvačiai ir proporcingai reaguoti į NATO karinės infrastruktūros artėjimą prie mūsų sienų“, – sakė Rusijos lyderis.

V.Putinas pridūrė, kad Maskva „nepaliks be dėmesio globalios priešraketinės gynybos (PRG) plėtros ir nebranduolinių strateginių ginklų atsargų didinimo“.

„Mums dažnai sako, kad PRG sistema yra gynybinė. Nieko panašaus. Tai puolamoji sistema – dalis JAV puolamosios gynybinės sistemos, perkelta į periferiją, – pareiškė jis. – Kad ir ką mums kalbėtų, gerai matome, kas vyksta iš tikrųjų.“

Rusija taip pat stiprins savo gynybos pajėgumus, taip pat aneksuotame Krymo pusiasalyje, reaguodama į suaktyvėjusią NATO veiklą prie šalies sienų.

„NATO pajėgų telkimas Rytų Europos valstybėse demonstratyviai stiprinamas, įskaitant Baltijos ir Juodosios jūros akvatorijas. Didėja operatyvinės ir kovinės parengties mastas bei intensyvumas“, – sakė V.Putinas.

„Dėl to būtina visiškai ir laiku vykdyti visas suplanuotas priemones, turinčias sustiprinti gynybos pajėgumus, taip pat Kryme ir Sevastopolyje, kur mums faktiškai tenka iš naujo atkurti karinę infrastruktūrą“, – pridūrė jis.

„Mes privalome adekvačiai reaguoti į šiuos iššūkius, o svarbiausia – dirbti sistemingai, spręsti problemas, kurios apima potencialius pavojus mūsų šalies ir visuomenės vienybei“, – sakė V.Putinas per Rusijos saugumo tarybos posėdį. 

„Mėginimų įsiūbuoti visuomeninę-politinę situaciją, vienaip ar kitaip susilpninti Rusiją, smogti į pažeidžiamas, problemines vietas, be abejo, yra ir bus imamasi“, – sakė jis. 

V.Putino nuomone, tai daroma siekiant, visų pirma, padaryti Rusiją „nuolaidžią sprendžiant vienus ar kitus klausimus kitų valstybių naudai tarptautinėje arenoje“. 

„Visa tai, matyt, kai kuriose šalyse vertinama kaip demokratija“, – pareiškė Rusijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.