Lėktuvo katastrofos vietą nori prižiūrėti Nyderlandų pareigūnai

Nyderlandai ir kitos šalys,

Ukrainos milicijai į pagalbą siūlosi Nyderlandų pareigūnai.<br>Reuters nuotr.
Ukrainos milicijai į pagalbą siūlosi Nyderlandų pareigūnai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 2:02 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:08 PM

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nurodė, kad Olandijos premjeras Markas Rutte pasiūlė „užtikrinti saugumą sudužimo vietoje ir aplinkinėje teritorijoje, siekiant užtikrinti nepriklausomą tarptautinį katastrofos priežasčių tyrimą“.

„Rutte pažymėjo ketinantis kartu su Australija ir kitomis šalimis, kurių piliečių buvo tarp MH17 lėktuvo aukų, pasiūlyti pasiųsti civilinės policijos misiją į Ukrainą su Jungtinių Tautų (JT) mandatu“, – sakoma Ukrainos prezidentūros pranešime, paskelbtame po abiejų lyderių pokalbio telefonu antradienio vakarą.

Pirmoji dalis žuvusiųjų palaikų, surinktų iš numušto Malaizijos lainerio sudužimo vietos, trečiadienį buvo išskraidinti iš rytų Ukrainos į Nyderlandus, kai juos pagaliau atidavė tą teritoriją kontroliuojantys sukilėliai, nusileidę tarptautiniam spaudimui.

Tarptautiniai stebėtojai sakė, kad pirmoji į katastrofos vietą atvykusi užsieniečių tyrėjų grupė nustatė, kad kai kurios lainerio nuolaužos buvo perkeltos ir akivaizdžiai supjaustytos.

Sukilėliai perdavė Malaizijos ekspertams jų rastas lėktuvo juodąsias dėžes. Jos buvo pasiųstos į Didžiąją Britanija, kur bus iššifruota tų įrenginių informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.