Malaizijos lėktuvo juodosios dėžės atkeliavo pas britus

Rytų Ukrainoje sudužusio oro

Dėžės bus nuskraidintos į Farnborą Anglijoje, kartu skris Malaizijos pareigūnai ir kiti tyrimo grupės nariai.<br>AP nuotr.
Dėžės bus nuskraidintos į Farnborą Anglijoje, kartu skris Malaizijos pareigūnai ir kiti tyrimo grupės nariai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:21 PM

Skrydžio duomenų ir pilotų pokalbių įrašymo įrenginiai buvo atgabenti į Aviacijos incidentų tyrimo skyriaus (AAIB) būstinę Londono pietvakariniame Farnboro priemiestyje. 

„Galime patvirtinti, kad Olandijos saugumo valdyba pristatė dvi juodąsios dėžės iš MH17 į Aviacijos incidentų tyrimo skyrių Farnbore, kad būtų išgauti (duomenys)“, – viena Susisiekimo departamento atstovė sakė naujienų agentūrai AFP. 

Malaizijos susisiekimo ministras Liow Tiong Lai antradienį vėlai vakare paskelbtame pareiškime nurodė, jog tai normali procedūra siųsti juodąsias dėžes, kurios fiksuoja skrydžio duomenis ir veiklą pilotų kabinoje, į artimiausią laboratoriją, patvirtintą Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (TCAO).

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas sudužo praėjusį ketvirtadienį neramumų krečiamuose Ukrainos rytuose. Manoma, kad orlaivis buvo numuštas raketa „žemė-oras“. Žuvo visi 298 juo skridę žmonės, tarp jų 193 olandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.