Rytų Ukrainoje dingo britų žurnalistas

Vienas Rusijos televizijos kanalas

Dingo Rusijos televizijai dirbęs britų žurnalistas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dingo Rusijos televizijai dirbęs britų žurnalistas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:01 PM

Kanalas RT savo interneto svetainėje paskelbė, kad nuo trečiadienio paryčių negali susisiekti su Grahamu Phillipsu, kuris nuvyko nušviesti intensyvių mūšių aplink Donecko oro uostą.

Maždaug 2 val. redakcija gavo G.Phillipso SMS žinutę, kad „viskas gerai“, po to kontaktai nutrūko.

RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Mūsų neetatinis korespondentas Grahamas Phillipsas dingo Ukrainoje“.

Televizija nurodė perspėjusi G.Phillipsą nevykti į oro uostą, nes ten „itin pavojinga“, bet iš jo žinučių socialiniuose tinkluose suprato, kad jis vis tiek ten nuvyko.

„Lig šiol mums nepavyko gauti jokios informacijos, kur jis yra“, – pranešė savo rusiškame tinklalapyje RT, transliuojanti tarptautinei auditorijai.

G.Phillipsas, kuris tinkle „Twitter“ reiškiasi kaip GrahamWPhillips, paskutinį kartą „pačiulbėjo“ antradienį vakare: „Čia smarkiai šaudoma; esu prie pat Donecko oro uosto; regis, naktis bus aktyvi“.

Ukrainiečių pareigūnai G.Phillipsą buvo kelioms dienoms sulaikę gegužės mėnesį, tardė jį, kaip jis rengia reportažus televizijai RT, bet paskui paleido niekuo neapkaltinę.

Šią televiziją, kuri oficialiai vadinama „Russia Today“, įsteigė Kremlius, siekdamas propaguoti Rusijos požiūrį į tarptautinius reikalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.