Separatistai grąžino tik 200 aukų palaikus

Australijos

Prorusiški separatistai leido išvežti į Charkovą gerokai mažiau Rytų Ukrainoje sudužusio lėktuvo aukų palaikų nei tikėtasi.<br>Reuters nuotr.
Prorusiški separatistai leido išvežti į Charkovą gerokai mažiau Rytų Ukrainoje sudužusio lėktuvo aukų palaikų nei tikėtasi.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:21 PM

„Visai įmanoma, kad ten dar yra daug lavonų, po atviru dangumi europietišką vasarą, veikiamų kišimosi ir veikiamų karščio bei gyvūnų“, – sakė T.Abbottas spaudos konferencijoje.  

Jis paragino surengti „visiško paėmimo paiešką“ katastrofos vietoje sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Ukrainoje ir sakė, kad tokia operacija „būtina, jei norima paimti visus lavonus“. 

Australijos lyderis pridūrė, jog yra „rimtai susirūpinęs“ dėl aukų palaikų paėmimo. 

„Iki šiol tai buvo gana neprofesionalu, – sakė jis. – Kol yra galimybė, kad ten dar yra kokių nors australų palaikų, mes šeimoms skolingi visa, kas tik įmanoma, kad juos paimtume“. 

Prorusiški separatistai leido išvežti į Charkovą gerokai mažiau Rytų Ukrainoje sudužusio lėktuvo aukų palaikų nei tikėtasi. Anot duomenų, perduota tik 200 kūnų, tačiau orlaiviu skrido beveik 300 žmonių, praneša agentūra AFP.

Anot vieno olandų eksperto, kuris antradienį Charkove apžiūrėjo aukų palaikus, traukinyje buvo tik 200 kūnų. Separatistai tuo tarpu nurodė, kad jų yra 282.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misijos atstovas sakė, kad darbuotojai orlaivio sudužimo teritorijoje dar mažiausiai dviejose vietose matė žuvusiųjų kūnų dalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.