Duomenys iš Ukrainoje numušto lėktuvo juodosios dėžės perkelti

Atvyko lėktuvai su dar 74 Malaizijos lėktuvo aukų kūnais

Ekspertai perkėlė duomenis iš lėktuvo skrydžio duomenų savirašio ir teigė, kad jo sugadinimo įrodymų nėra.<br>AP nuotr.
Ekspertai perkėlė duomenis iš lėktuvo skrydžio duomenų savirašio ir teigė, kad jo sugadinimo įrodymų nėra.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2014, 10:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:09 PM

„Nebuvo rasta jokių manipuliavimo su savirašiu įrodymų ar požymių“, – sakoma Olandų saugumo tarybos (OVV) pareiškime.

„Duomenys buvo sėkmingai perkelti, skrydžio duomenų savirašyje buvo galiojantys duomenys apie skrydį“, – nurodoma jame.

OVV trečiadienį nurodė, kad duomenys iš kito – kabinos pokalbių – savirašio „buvo sėkmingai perkelti, juose yra galiojančių skrydžio duomenų“ ir kad „perkeltus duomenis reikia toliau analizuoti ir tirti“.

Abu savirašiai, paimti iš katastrofos vietos Rytų Ukrainoje, yra analizuojami Aviacijos avarijų tyrimų skyriuje (AAIB) Farnbore į pietvakarius nuo Londono.

AAIB ekspertams pavesta paimti duomenis iš kabinos pokalbių savirašio, kurie turėtų pateikti valandas pilotų pokalbių, ir iš skrydžio duomenų savirašio.

Juodąsias dėžes, kurios iš tikrųjų yra oranžinės spalvos, į Farnborą pristatė OVV, kuri vadovauja tarptautiniam tyrimui dėl lėktuvo katastrofos, pareikalavusios 298 gyvybių, tarp jų – 193 olandų. Tyrime dalyvauja ekspertai iš aštuonių šalių, tarp jų ir iš Rusijos.

Prorusiški sukilėliai, kontroliuojantys katastrofos vietą, savirašius antradienį perdavė Malaizijos pareigūnams – kilus tarptautiniam pasipiktinimui dėl elgesio su nuolaužomis ir aukų palaikais.

Vakarų vyriausybės sako, jog faktai rodo, kad tą „Boeing 777“ raketa numušė prorusiški separatistai.

Atvyko lėktuvai su dar 74 Malaizijos lėktuvo aukų kūnais

Praėjus savaitei po Malaizijos avialinijų „Malaysia Airlines“ keleivinio lėktuvo numušimo karo kamuojamoje Rytų Ukrainoje, ketvirtadienį Nyderlandus pasiekė dar dešimtys aukų kūnų karstų, skelbia CNN.

Lėktuvai su 74 aukų palaikais nusileido karinėje bazėje Eindhoveno mieste.

Trečiadienį Nyderlandus taip pat pasiekė olandų oro pajėgų transportinis lėktuvas su 16 aukų kūnų, o kiek vėliau Kanados karinis transportinis lėktuvas atgabeno dar 24 aukų karstus.

Nyderlandai gedi žuvusiųjų, patekusių į karą, su kuriuo neturėjo visiškai nieko bendro. Tarp 298 žuvusių žmonių iš dešimties valstybių 193 yra Nyderlandų piliečiai.

Praėjusį ketvirtadienį prorusiškų separatistų kontroliuojamoje teritorijoje Rytų Ukrainoje orlaivis „Boeing 777“ buvo numuštas, kaip įtariama, raketa „žemė-oras“.

Kaip pranešama, prorusiški separatistai prisiėmė atsakomybę už trečiadienį numuštus du ukrainiečių karinių oro pajėgų naikintuvus. Tačiau sukilėliai neigia esą atsakingi už Malaizijos lėktuvo sudužimą, atmesdami Ukrainos ir JAV pareigūnų kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.