Lėktuvo katastrofos aukos tėvai: mūsų dukra yra gyva

Australijos vakaruose, Perte, gyvenantys pražūtingojo Malaizijos orlaivio reiso MH17 aukos Fatima Dyczynski tėvai skrenda į Europą, nes vis dar tikisi, kad jų dukra išgyveno, rašo „Daily Mail“.

Facebook nuotr.<br>Australijos vakaruose, Perte, gyvenantys pražūtingojo Malaizijos orlaivio reiso MH17 aukos Fatima Dyczynski tėvai skrenda į Europą, nes vis dar tikisi, kad jų dukra išgyveno.
Facebook nuotr.<br>Australijos vakaruose, Perte, gyvenantys pražūtingojo Malaizijos orlaivio reiso MH17 aukos Fatima Dyczynski tėvai skrenda į Europą, nes vis dar tikisi, kad jų dukra išgyveno.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 6:00 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:17 PM

25 metų F.Dyczynski – kosmoso inžinierė, svajojusi tapti astronaute, tą lemtingą dieną skrido kartu su kitais 297 lėktuvo keleiviais, ji kraustėsi iš Vokietijos į Pertą ir ketino pradėti naują gyvenimą.

Valdžia pranešė, kad niekas po katastrofos neišgyveno, tačiau merginos motina Angela Rudhart-Dyczynsk tikisi, kad jos dukra vis dar yra gyva, nes paskambinus jos mobiliuoju telefonu, jis skambėjo ir po katastrofos.

„Mes tikime, kad Fatima galėjo išgyventi, todėl ryžomės šiai kelionei", – sakė motina.

A. Rudhart-Dyczynsk ir jo vyras Jerzy Dyczynski išskrido į Amsterdamą ketvirtadienį, jie abu vilki marškinėlius su dukros nuotrauka ir užrašu „Fatima, mes tave mylime“.

J.Dyczynski prisiekė, kad su žmona keliaus tiesiai į Ukrainos karinę zoną, kurioje nukrito lėktuvas, jeigu jų dukros kūnas yra tarp kitų 100 dingusių, nors valdžia ir patarė aukų šeimoms nevykti į tą teritoriją.

Buvęs Perto radijo laidos vedėjas Howardas Sattleris yra artimas Dyczynski šeimos draugas, jis praleido visą savaitę kartu su aukos šeima.

„Nuo liepos ketvirtosios labai religinga pora stebėjo pranešimus apie lėktuvo katastrofą ir tikėjosi pamatyti bent menkiausią įrodymą,kad jų dukra yra gyva", – sakė H.Sattleris.

„Jie tiki, kad šalta oro temperatūra galėjo neutralizuoti sprogimą, dėl to ji galėjo išgyventi. Žmonės gali svarstyti, kaip ji galėjo išgyventi po  kritimo iš 10 kilometrų, tačiau jų tikėjimą kursto viena detalė – lėktuvo sėdynės liko sveikos, nukritus lėktuvui dažniausiai lieka tik nuolaužos.

Tuo labiau, yra patvirtinta informacija, kad visų palaikų dar nerado", – pasakojo H.Sattleris.

H.Sattleris gydėsi pas daktarą J.Dyczynski, vėliau jie tapo draugais. Laidų vedėjas pasakojo, kad pora atsikraustė į Australiją, nes jų dukra pamėgo šią vietą, Perto Johno XXIII universitete praleidusi vienus studijavimo metus.

Visa šeima šią savaitę gavo nuolatinį būstą Petroje, taigi po mirties mergina tapo australe.

H.Sattleris sakė, kad poros lėktuvas į Amsterdamą atskrido ketvirtadienį po pietų, o jų tolimesni planai priklauso nuo to, ar  ras ten dukros palaikus, jei ne – keliaus jos ieškoti.

Nuo liepos 4 d. F.Dyczynski mokyklos ir šeimos draugai, pažįstami lankė merginos tėvus.

„Ji buvo talentinga ir nepakartojama mergina, kuriai viskas buvo įmanoma", – sakė H.Sattleris.

H.Sattleris internetiniame dienoraštyje parašė, kodėl merginos tėvai tiki, kad ji stebuklingai išgyveno katastrofą.

„J.Dyczynski mano, kad jo dukra buvo išsviesta iš lėktuvo pririšta prie sėdynės. Jeigu sėdynės liko sveikos, jos galėjo sušvelninti kritimą iš tokio didelio aukščio.

Šalta oro temperatūra atmosferoje ir nuo sprogimo sklindantis karštis galėjo sudaryti sąlygas išgyventi žmonėms dešimties kilometrų aukštyje", – rašė H.Satteris.

Daktaras J.Dyczynski parašė laišką ministrui pirmininkui Tony Abbottui, užsienio reikalų ministrei Julie Bishop ir tarptautinėms žinių tarnyboms, kuriame išdėstė savo teorijas ir prašė pradėti išgyvenusiųjų paiešką.

Taip pat J.Dyczynski buvo pasipiktinęs, kad į katastrofos vietą nebuvo atvykusi medicinos pagalba, kurios kam nors galėjo prireikti.

„Šios teorijos nėra bepročio paistalai, tai yra būdas šiek tiek sumažinti didžiulį sielvartą ir siaubą, kurį šiuo metu patiria", – rašė H.Sattleris.

Dyczynski šeima buvo viena pirmųjų, kuri sutiko su vyriausybės pasiūlymu skristi į Olandiją ir iš ten lydėti artimųjų palaikus namo.

F.Dyczynski buvo vadovė ir „Xoterra Space“ aukštųjų technologijų paleidimo kompanijos įkūrėja. Kompanijos tikslas – sukurti mažus palydovus, kurie sujungtų mobiliuosius telefonus tiesiogiai su kosmoso technologijomis. Ji skrido į Petrą stažuotis IBM įmonėje.

Parengė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.