Ukraina apie „Mistral“: „Tai ne pinigų, o vertybių klausimas“

Ukrainos

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:09 PM

„Mes nusivylę Prancūzijos sprendimu tęsti bendradarbiavimą su Rusija pagal „Mistral“ programą. Tai vertybių klausimas, ne pinigų“, – „Twitter“ parašė prezidentas.

„Tai ne pinigų, pramonės ar darbo vietų klausimas. Tai vertybių klausimas“, – sakė jis per susitikimą su Europos Parlamento nariais.

Vakarai kaltina Rusiją, kad ši ginkluoja separatistus Rytų Ukrainoje.

Anksčiau ketvirtadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas radijui „France Inter“, komentuodamas „Mistral“ klasės jūrų desanto laivų pristatymą Rusijai, sakė, kad Prancūzijos vyriausybė ketina įvykdyti apmokėtą kontraktą.

Liepos 22 dieną prancūzų prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad Paryžius ketina nugabenti Rusijai pirmą iš dviejų „Mistral“ klasės laivų ir kad antro laivo pristatymas priklausys nuo Maskvos pozicijos Ukrainos klausimu.

„Šiuo momentu sankcijų (Rusijai) lygis nekliudo pristatyti (pirmąjį laivą), – sakė F.Hollande'as. – Ar tai reiškia, kad antra kontrakto dalis – antras „Mistral“ – taip pat bus įvykdyta? Tai priklauso nuo Rusijos prieigos (dėl situacijos Ukrainoje)“.

Vakarai svarsto, ar įvesti griežtesnes sankcijas Rusijai, tarp kurių būtų draudimas tiekti Rusijai ginklus. To nori JAV ir Didžioji Britanija.

Minimo kontrakto netesėjimas Prancūzijai galėtų reikšti daugiau kaip 1 mlrd. eurų netesybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.