Nyderlandai siunčia policiją į katastrofos vietą Ukrainoje

Nyderlandai siunčia 40 neginkluotų policininkų į Malaizijos lainerio sudužimo vietą prorusiškų

Aviacijos bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas su 298 žmonėmis, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, buvo numuštas Ukrainos rytuose. Tarp aukų – 192 Nyderlandų piliečiai.<br>AP nuotr.
Aviacijos bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas su 298 žmonėmis, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, buvo numuštas Ukrainos rytuose. Tarp aukų – 192 Nyderlandų piliečiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-07-25 09:48, atnaujinta 2018-02-11 18:02

„Nagrinėjame priemones toliau stabilizuoti (katastrofos vietos) apylinkes ... Tam reikia tarptautinių diskusijų, reikia teisinio mandato“, – pabrėžė M.Rutte, didėjant susirūpinimui, kad tos vietos saugumas nėra užtikrintas ir kad dar ne visų iš 298 žuvusiųjų, kurių daugumą sudaro Olandijos piliečiai, palaikai yra surinkti.

„Visiškai neužtikrinta, kad visa tai veiks. Tai labai sudėtinga ir tam reikia daugelio partnerių, – M.Rutte sakė žurnalistams. – Tai turi būti atliekama labai atsargiai – būtent dėl to kabinetas ieško galimybių sustiprinti mūsų pastangas vietoje artimiausiomis dienomis, tačiau tai vyks žingsnis po žingsnio ir labai atsargiai.“

„Į katastrofos vietą bus pasiųsta sustiprinta 23 tyrėjų grupė, lydima 40 neginkluotos karališkosios karo policijos pareigūnų“, – pridūrė premjeras.

Policininkams taip pat bus patikėta padėti rinkti žuvusiųjų palaikus, aiškino jis ir pridūrė, kad saugumo padėtis toje teritorijoje yra permaininga.

M.Rutte atsisakė komentuoti pranešimus, jog Nyderlandai ir Australija rengia naujos rezoliucijos projektą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai, kuri leistų į katastrofos vietą pasiųsti ginkluotus policininkus arba karius.

„Kabinetas dirba keliomis kryptimis, kurios turėtų padėti sukurti stabilesnę aplinką, kad būtų pargabentos likusios aukos“, – sakė M.Rutte.

Australijos premjeras Tony Abbottas, kurio šalis per oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lainerio katastrofą neteko 28 savo piliečių, sakė, kad nelaimės vietoje reikia atlikti kruopštesnes paieškas ir kad 50 Australijos pareigūnų yra pasiruošę išvykti į Ukrainą iš Londono.

Ukrainoje dirbantys Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misijos stebėtojai sakė, kad Australijos policijos pareigūnai aiškinasi saugumo padėtį katastrofos vietoje.

„Australai susipažįsta su saugumo padėtimi toje teritorijoje, sudarinėja jos žemėlapį, aiškinasi, kur yra sudužimo vietos“, – sakė ESBO misijos atstovas Michaelas Bociurkiwas.

MH17 reiso lėktuvas, kuriame buvo 298 žmonės, liepos 17 dieną sudužo sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje Rytų Ukrainoje iki šiol neaiškiomis aplinkybėmis.

Olandų pareigūnai sakė neabejojantys, kad iš katastrofos vietos buvo paimti tik 200 žuvusiųjų palaikai, ir atrodo, kad ten daugiau nebeieškoma palaikų arba jų dalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.