Gatvių stenduose Rusijoje – patyčios iš Baracko Obamos

Rusų anti-vakarietiška propaganda įgavo pagreitį. Rusijos Permės regiono Lysvos mieste jau du mėnesius kabo JAV prezidentą Baracką Obamą pašiepiančios reklamos.

Rusijos Permės regiono Lysvos mieste jau du mėnesius kabo JAV prezidentą B.Obamą pašiepiančios reklamos.<br>Montažas.
Rusijos Permės regiono Lysvos mieste jau du mėnesius kabo JAV prezidentą B.Obamą pašiepiančios reklamos.<br>Montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-28 11:12, atnaujinta 2018-02-11 16:48

Reklaminių stendų „Spectr“ afišose B.Obama vadinamas „avinu“ ir „bananu", jam liepiama „patraukti savo kanopas nuo Ukrainos - savų neapleisim", ir patariama „nepaspringti" Ukraina.

Įžeidžiančiu reklamų turiniu dar nesusidomėjo nei miesto gyventojai, nei pareigūnai.

Kai kurių pasipiktininusių internautų teigimu, tokiomis priemonėmis rusai neva kovoja su vakarų fašizmu.

Seniau gretino su beždžione

Rusijos Dūmos deputatė, partijos „Vieningoji Rusija“ narė, bei daugkartinė dailiojo čiuožimo pasaulio čempionė Irina Rodnina vasarį sukėlė tarptautinį skandalą, savo „Twitter“ paskyroje įkeldama JAV prezidento Baracko Obamos ir jo žmonos Michelle nuotrauką, kurioje jie suglumę žvelgia į jiems tiesiamą bananą.

Tai įvyko prieš penkis mėnesius – ir kai skandalą jau daug kas užmiršo, politikė staiga sugalvojo paskelbti, kad rasistinę nuotrauką įkėlė ne ji, o į jos paskyrą  įsilaužę programišiai. 

„Aš gerbiu Obamų šeimą ir gailiuosi, jog nepaaiškinau anksčiau, kad nepalaikau įkeltos nuotraukos ir rasizmo jokiu pavidalu“, – „Twitter“ parašė I.Rodnina. Kitoje žinutėje ji paskelbė, kad jos paskyra buvo „nulaužta“.

Žinutes ji parašė anglų kalba.Toks politikės pareiškimas vėl sukėlė erzelį Rusijos socialiniuose tinkluose. Visi prisiminė, ką I.Rodnina rašinėjo anksčiau, po nuotraukos su Obamomis ir bananu paskelbimo. Tiesa, tada rašinėjo rusiškai – aiškino, kad nuotrauką jai atsiuntė kažkas iš JAV.

Kilus skandalui, I.Rodnina nuotrauką pašalino  pareikšdama: „Žodžio laisvė yra laisvė! Už savo kompleksus patys ir atsakykite!“Daugelis nepatikėjo, kad I.Rodnina apie įsilaužimą rašo tiesą. Esą ji dėl tam tikrų išskaičiavimų dabar meluoja bandydama nusiplauti rasizmo dėmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.