Lietuvos diplomatas žada griežtas sankcijas Rusijai

Europos Sąjunga (ES) turėtų

Europos Sąjunga (ES) turėtų artimiausiomis dienomis patvirtinti ekonomines sankcijas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga (ES) turėtų artimiausiomis dienomis patvirtinti ekonomines sankcijas Rusijai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:01 PM

„Šiandien vyko eilinė COREPER - nuolatinių atstovų komiteto - diskusija šita tema, kuri suteikia daug optimizmo ir vilčių, kad jau artimiausiomis dienomis paketas tokių ribojimo priemonių bus patvirtintas ir jis įsigalios Europos Sąjungai jį viešai paskelbus“, - žurnalistams sakė diplomatas.

BNS paklaustas, kas apimtų šias sankcijas, viceministras atsakė: „Tai trečiosios fazės (priemonės) - priėjimas prie kapitalo rinkų, ginklų embargas, dvigubos paskirties prekių ir jautrių technologijų neperdavimas”.

Diplomatas pabrėžė, kad Lietuva „nuo konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos pradžios buvo aktyvi Europos Sąjungos sankcijų režimo Rusijos atžvilgiu sukūrimo ir taikymo šalininkė“.

ES diplomatai pirmadienį pasiekė preliminarų susitarimą dėl grupės žmonių iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos ir kelių Rusijos įmonių, kuriems bus įvestos sankcijos, taip pat dėl naujų priemonių, skirtų apriboti prekybą ir investicijas Kryme, kurį anksčiau šiais metais aneksavo Rusija.

Antradienį valstybių narių atstovai pratęsė diskusijas, siekdami susitarimo dėl didesnio masto ekonominių sankcijų Rusijai. Jei visoms 28-ioms ES valstybėms pavyks susitarti, šios sankcijos apims kapitalo rinkas, gynybos sektorių ir jautrias technologijas.

„Lietuva visada pasisakė už sankcijų režimo stiprinimą, konsolidavimą, efektyvinimą ir suderinimą su tomis sankcijomis, su tomis ribojančiomis priemonėmis, kurias taiko kiti mūsų sąjungininkai, pavyzdžiui, Jungtinės Amerikos Valstijos“, - sakė viceministras A.Krivas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai