Ukraina žada padėti ekspertams patekti į katastrofos vietą

Ukraina sukūrė planą

Susirėmimai Ukrainoje trukdo tyrėjams pasiekti katastrofos vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Susirėmimai Ukrainoje trukdo tyrėjams pasiekti katastrofos vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:19 PM

„Ministras pirmininkas šįryt paskambino Ukrainos prezidentui ir paprašė sustabdyti kovos veiksmus katastrofos rajone“, - sakė vyriausybės atstovas naujienų agentūrai AFP. 

Dėl vykstančių kovų tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų tarptautiniai tyrėjai trečią dieną negali patekti į nelaimės vietą. 

P.Porošenka sakė M.Rutte, kad padarys viską, kad užtikrintų prieigą tyrėjams, sakė Jeanas Fransmanas. 

„Rutte išsakė susirūpinimą dėl fakto, jog tyrėjai, atrodo, šiandien vėl negalės pasiekti tos vietos, – nurodė jis. – Tai svarbu, nes norime kiek įmanoma greičiau pasiekti katastrofos vietą, kad surastume aukas ir pargabentume namo.“ 

„Ponas Porošenka sakė padarysiantis viską, kas įmanoma, kad būtų užtikrinta prieiga“, – pridūrė J.Fransmanas. 

Ukraina sukūrė planą

Ukrainos valdžia parengė planą, pagal kurį tarptautiniai ekspertai galėtų patekti į Malaizijos lėktuvo „Boeing-777“ kritimo vietą, kuri yra vadinamosios Donecko liaudies respublikos šalininkų kontroliuojamoje teritorijoje, pareiškė Ukrainos vicepremjeras Volodymyras Groismanas. 

„Parengtas aiškus planas, kuris leis mums surengti dar vieną stiprų mėginimą patekti į tą teritoriją, kad ten būtų atliekamos visos priemonės“, – sakė jis antradienį per spaudos konferenciją Kijeve. 

V.Groismanas pabrėžė, kad „reikia kuo greičiau patekti į tą teritoriją“. „Mes kasdien visomis jėgomis stengiamės, kad toks patekimas į tą teritoriją įvyktų, – sakė jis ir pridūrė. – Noriu pažymėti, kad mes nuolat ir vėl iš naujo susiduriame su tam tikromis jėgos, karinio pobūdžio provokacijomis“. 

Anot V.Groismano, nuolat susiduriama su tuo, kad trukdoma. „Pažymėtina, kad trukdo ne diletantai, o specialiai parengti žmonės“, – nurodė jis. 

„Šiandien reikia padaryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad nebūtų provokacijų teritorijoje, kurią kontroliuoja kovotojai“, – sakė jis. 

Dėl vykstančių kovų tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų tarptautiniai (australų ir olandų) tyrėjai trečią dieną negali patekti į nelaimės vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.