Motinos spaudžia Rusiją pasakyti tiesą apie karius Ukrainoje

Palaidojo be galvos

Rusijos karių, dingusių Ukrainoje, žmonos ir motinos nori žinoti tiesą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos karių, dingusių Ukrainoje, žmonos ir motinos nori žinoti tiesą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-08-28 16:13, atnaujinta 2018-02-09 17:35

Moterys sakė, kad desantininkai iš vienos bazės Kostromoje, esančioje į šiaurę nuo Maskvos, buvo išsiųsti į karines pratybas, tada ryšys su jais nutrūko, o vėliau kai kurie jų vyrai ir sūnūs grįžo pušinėse dėžėse.

„Vakar į Kostromą atvyko „Kargo-200“, – sakė vieno desantininko žmona Valerija Sokolova, panaudodama Rusijos kariškių terminą, reiškiantį maišus lavonams.

Pasak jos, kariškių vadai atsisakė patvirtinti, kad jų artimieji buvo nusiųsti kovoti į Ukrainą.

„Jie tik sako mums, kad jie yra ne Rusijoje“, – pridūrė V.Sokolova.

Šis atvejis primena anksčiau šiais metais reikštus oficialius paneigimus, kad Rusija nusiuntė sukarintas pajėgas į Krymą, ir buvusios Sovietų Sąjungos nenorą 1979 metais pripažinti, kad ji kariauja Afganistane.

Vašingtonas ir Kijevas ketvirtadienį apkaltino Maskvą tiesiogiai dalyvaujant kruviname konflikte Rytų Ukrainoje ir sakė, kad ten yra Rusijos karių.

Rusijos nepriklausoma žiniasklaida pranešė apie dviejų desantininkų laidotuves Rusijos šiaurės vakaruose, kurios buvo laikomos paslaptyje. Pranešimuose buvo cituojami laidotuvių dalyviai, kurie sakė, kad desantininkai žuvo Ukrainoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė tik tai, kad šie pranešimai studijuojami.

Palaidojo be galvos

Rusijos televizija "Dožd" pranešė, kad  praėjusią savaitę Baškirijoje slapta buvo palaidotas dar vienas Rusijos karys Marselis Araptanovas. Jis namo grįžo cinkuotame karste be galvos. 

Karys žuvo Ukrainoje rugpjūčio 12 dieną. Tėvai turėjo vykti į Rostovą atpažinti jo kūno. Kadangi trylika metų kariuomenėje tarnavusio vyro kūnas buvo be galvos, jį atpažino iš randų, kurie buvo ant kojų.

"Važiavome jo atpažinti į Rostovą savo iniciatyvą. Mums iš pradžių nieko nesakė. Namo parsivežėme ir palaidojome jo gimimo dieną - rugpjūčio 22", - Rusijos televizijai sakė kario motina Vera Araptanova. 

Kadangi vyras buvo laidojamas pagal musulmoniškas tradicijas, jį teko išimti iš karsto. Pamatę kūną artimieji pakraupo - jis buvo be galvos. 

Rostove Marselio artimieji sužinojo, kad morge buvo laikoma apie 60 Rusijos karių kūnų.

Teigiama, kad M.Araptanovas. Jis jau kariavo Gruzijoje 2008 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.