Ukrainoje „atostogaujantys“ V. Putino kariai užėmė svarbų miestą

Į Ukrainą toliau veržiasi Rusijos kariuomenė. Pranešama, kad šią naktį buvo užimtas prie Azovo jūros esantis strategiškai svarbus Novoazovsko miestas. Po šios pergalės rusams atsivėrė kelias užimti pagrindinį Donecko srities uostamiestį – Mariupolį, kuriame dabar glaudžiasi regiono vadovybė.

V.Putino kariai puola Ukrainą.<br>AP nuotr.
V.Putino kariai puola Ukrainą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:07 PM

„Novoazovske – karinė technika, prieš dvi dienas atvykusi per sieną iš Rusijos“, – Ukrainos armijai padedančio bataliono „Azov“ kovotojas sakė telefonu naujienų agentūrai „Reuters“. 

„Ant tų mašinų iškeltos DNR (separatistinės „Donecko liaudies respublikos“) sukilėlių vėliavos, bet (iš tikrųjų) tai reguliariosios Rusijos pajėgos“, – sakė kovotojas, nesutikęs viešinti savo vardo. 

Vienas to miesto, esančio prie Azovo jūros, gyventojas, vardu Mykola, nurodė: „Dabar miesto valdžia yra DNR. Plentu pirmyn ir atgal važinėja tankai, bet kautynės mieste nevyksta.“ 

Separatistai pripažino - padėjo rusai

Nors Rusija šią informaciją vis dar vadina gandais, Donecko teroristų lyderis Aleksandras Zacharčenka Rusijos televizijai pripažino, kad naujausios pergalės pasiektos padedant rusams.

„Pasakysiu atvirai, tarp mūsų kariauja ir dabartiniai (Rusijos. – Red.) kariškiai, kurie nutarė praleisti atostogas ne prie jūros paplūdimyje, o tarp mūsų, brolių, kurie kaunasi už savo laisvę“, – Rusijos televizijai sakė A.Zacharčenka.   

Pasak teroristų lyderio, Ukrainoje dabar kaunasi keli tūkstančiai karių iš Rusijos. Jie ir padėjo pasiekti svarbių pergalių naujame fronte, kai Ukrainos pajėgos puolamos iš užnugario. Jis pripažino, kad dalis Rusijos karių žuvo. 

Teigiama, kad Novoazovske dabar vykdomas valymas. Visi išvažiavimai iš miesto užblokuoti Rusijos tankų. O virš Mariupolio pastebėti Rusijos bepiločiai lėktuvai, kurie žvalgo padėtį.

Ukrainos kariai praneša, kad rusai į šalį Donetsko srities pietuose veržiasi keliomis kryptimis. Jei jiems pavyks užimti dar kelis strategiškai svarbius miestus, tūkstančiai Ukrainos karių bus apsupti. Jie jau kelias dienas teigia nesulaukiantys pastiprinimo. Manoma, kad dabar naujas pajėgas Ukraina telkia Mariupoliui ginti.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija sąmoningai į Ukrainą įsiveržė dabar. Kadangi jau prasidėjo pirmalaikių parlamento rinkimų kampanija, Ukraina dabar negali paskelbti karinės padėties.

Rusijos pajėgų įsiveržimą į Ukrainą jau patvirtino JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.