Kremliaus balsu prabilo ir ledo ritulio žvaigždė A. Ovečkinas

Vienas garsiausių Rusijos ledo ritulininkų Aleksandras Ovečkinas jau seniai gyvena Amerikoje, kur rungtyniauja stipriausioje pasaulyje Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL). Bet klubo „Washington Capitals“ kapitonas ir būdamas JAV yra ištikimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino linijai – kad ukrainiečiai yra fašistai, skelbia „Vox“.

A.Ovečkinas paramą V.Putino ir Rusijos pozicijai dėl Ukrainos išreiškė savo paskyroje „Instagram“.<br>„Instragram“ nuotr.
A.Ovečkinas paramą V.Putino ir Rusijos pozicijai dėl Ukrainos išreiškė savo paskyroje „Instagram“.<br>„Instragram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:14 PM

A.Ovečkinas savo paskyroje „Instagram“ paskelbė savo nuotrauką, kurioje jis laiko lapą su užrašu „Išgelbėkite vaikus nuo fašizmo“.

Toks angliškas užrašas – „#SaveChildrenFromFacism“ – šmėžuoja daugelyje prorusiškų pasisakymų apie konfliktą Ukrainoje socialiniuose tinkluose. Dažnai šį užrašą palydi kitas – „Išgelbėkite Donbasą nuo Ukrainos armijos“ („#SaveDonbassFromTheUkrainianArmy“).

Ovis – taip Amerikos ledo ritulių gerbėjų vadinamas A.Ovečkinas – prie nuotraukos taip pat pridėjo savo paties mintį: „Mūsų seneliai ir močiutės matė, koks baisus fašizmas, iš arti. Neįsileisime jo į mūsų laikus!“

Atrodo, A.Ovečkinas mano, kad Ukrainos vyriausybė yra fašistinė ir kad V.Putinas gelbėja nuo jos vaikus. Tokia yra oficiali Rusijos valdžios linija, tokią poziciją iš televizorių ekranų į rusų galvas pumpuoja propagandinės šalies televizijos.

Vis dėlto stebėtis tikriausiai neverta – A.Ovečkinas seniai garsėja prielankumu V.Putinui ir su Rusijos prezidentu linksminosi, kai šalies rinktinė šiemet laimėjo pasaulio ledo ritulio čempionatą.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.