JAV prezidentą privertė teisintis dėl aistros golfui

Viešai jis pareiškia, kad islamistai yra didžiausia grėsmė Amerikai, o netrukus kuo ramiausiai patraukia žaisti golfo. Dėl tokio elgesio teko teisintis JAV prezidentui Barackui Obamai, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Nbcnews.com“ ir „DailyMail“ informacija.

Pranešęs apie JAV kilusį pavojų B.Obama vėl pasinėrė į golfo malonumus.<br>„Reuters“ nuotr.
Pranešęs apie JAV kilusį pavojų B.Obama vėl pasinėrė į golfo malonumus.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 8:06 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:10 PM

Televizijos „NBC News“ surengtą interviu su B.Obama konservatyvesnių pažiūrų amerikiečiai jau vadina pasiteisinimo valandėle.

B.Obama prisipažino numanęs, kad sulauks kritikos dėl to, jog po naujienų apie „Islamo valstybės“ teroristų nužudytą žurnalistą Jamesą Foley išvyko žaisti golfo.

Tiesa, JAV prezidentas pabrėžė, kad jo pareigos dažnai verčia derinti tokias skausmingas naujienas su laisvalaikio pramogomis.

„Dalis šio darbo yra teatras. Deja, bet tai ne visada man natūraliai pavyksta. Tačiau man tai svarbu. Aš visiškai tai suprantu.

Turėjau susiprotėti, kaip atrodys tai, kad išvykstu žaisti golfo“, – pripažino B.Obama ir priminė, kad jį visur sekioja spaudos atstovai, neleidžiantys atsipalaiduoti net ir per atostogas.

JAV lyderis užtikrino, kad liūdesys dėl J.Foley nužudymo buvo visiškai nuoširdus, o kalbėdamas su aukos šeima jis sunkiai tramdė ašaras.

Amerikiečius suerzino nuotraukos, kuriose praėjus kelioms valandoms po jaudinamo pranešimo B.Obama užfiksuotas besišypsantis golfo laukuose.

Jis pažadėjo kreiptis į tautą tryliktųjų rugsėjo 11-osios metinių išvakarėse.

„Ketinu paprašyti amerikiečių, kad jie suprastų, jog tai yra rimta grėsmė“, – kalbėdamas apie grupuotės „Islamo valstybė“ siautėjimą Irake ir Sirijoje teigė JAV prezidentas.

„Strategija aiški. Mes medžiosime „Islamo valstybės“ narius, kad ir kur jie būtų.

Aš suprantu pareigą ginti amerikiečius, užtikrinti jų saugumą, kad ir kur jie būtų, kautis su tais, kurie nori mums pakenkti“, – tikino B.Obama ir pridūrė, kad tai nereiškia, jog JAV pajėgos pradeda naują karą.

Interviu buvo paliestos ir kitos šiuo metu pasauliui grėsmę keliančios problemos. Kalbėdamas apie sunkiai sustabdomą Ebolos viruso plitimą Afrikos žemyne ir pavojų visam pasauliui, B.Obama ramino, kad JAV suteiks visą įmanomą pagalbą, kad ligai būtų užkirstas kelias.

„Jeigu mes laiku nepagelbėsime Afrikai ir virusas toliau sklis, gali atsitikti taip, kad jis mutuos, taps dar pavojingesnis ir lengviau perduodamas.

Tokiu atveju rimtas pavojus kils ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms bei visam likusiam Vakarų pasauliui“, – įspėjo B.Obama.

Jis tikino, kad išlaidų našta, kuri tenka JAV dėl išorės grėsmių, yra būtina.

„Neturiu svarbesnių tikslų nei amerikiečių saugumas. Mano manymu, per beveik šešerius metus šiame poste aš sėkmingai tvarkiausi su šiuo tikslu“, – užbaigė interviu jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.