Aplink Maskvą siaučia maniakų gauja

Nuošalių kelių maniakais praminta žudikų gauja beveik nepalieka užuominų Maskvos apylinkių policininkams. Aukų skaičiui pasiekus dešimt, suglumę pareigūnai gali tik rinkti įkalčius, skelbia „Daily Mail“.

Policijos pareigūnai susirinkę aplink nužudytojo Olego Tolmačiovo kūną.
Policijos pareigūnai susirinkę aplink nužudytojo Olego Tolmačiovo kūną.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 6:14 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

Ant kelio ištiesę juostą su skalpelio aštrumo spygliais trys žudikai maniakai savo aukų tyko pakelės miškuose. Kai automobilis supjaustytomis padangomis sustoja, į vairuotoją nusikaltėliai paleidžia mirtinus šūvius.

Policija ilgą laiką neigė, kad dešimt užpuolimų, įvykdytų per penkiolika mėnesių, yra susiję su viena gauja, tačiau neseniai laikraštis „Moskovskij komsomolec“ pranešė naujas tyrimų išvadas. Teisėsaugos institucijos nustatė, kad visose žmogžudystėse buvo naudojami tie patys ginklai.

Specialistai teigia, kad žudikai turi keistą fetišą – nužudytųjų kūnai mašinose randami su visais brangiais daiktais, o iš jų piniginių dingsta tik vairuotojo pažymėjimai. Spėjama, kad juos šaltakraujiški nusikaltėliai pasilieka kaip trofėjus.

„Manome, kad jiems patinka žiūrėti į vairuotojų nuotraukas ir prisiminti jų užpuolimą“, – pasakojo tyrime dalyvaujantis ekspertas Michailas Vinogradovas.

Bandydami nustatyti gaujos narių tapatybę tyrėjai remiasi eskizu, kuriame pavaizduotas vienas nusikaltėlių.

Viską gerai apgalvojantys maniakai nusikaltimo vietoje nepalieka nieko, kas galėtų suteikti informacijos jų ieškantiems Rusijos policininkams.

Tai įrodo ir jų auka tapęs dviratininkas su šunimi. Jis, kaip spėjama, netikėtai užklupo spyglius ant kelio klojančius nusikaltėlius.

Iš kulkų jau pavyko nustatyti, kad gaujai priklauso pistoletas „Makarov“ ir dar du ginklai, tačiau neturima jokių duomenų apie automobilį, kuriuo naudojasi žudikai.

Spėjama, kad jis paliekamas priešingoje kelio pusėje arba miško keliuke.

Nepakankamai duomenų apie nusikaltėlius turintys policininkai gali tik spėlioti jų puolimo taktiką. Pareigūnai žada stiprinti saugumą mažai naudojamuose Maskvos apylinkių keliuose.

Policija vis labiau ragina vairuotojus vengti vairavimo naktimis ir jokiu būdu nesustoti atsiradus atakos grėsmei, tačiau dėl nesėkmingų nusikaltėlių paieškų jaučiama kylanti panika.

„Buvo ankstyvas vakaras. Važiavau į savo sodybą užmiestyje, kai staiga pakliuvau į spąstus. Buvo pradurtos mano automobilio padangos, išdužo galinis stiklas. Nusprendžiau nesustoti ir greitai pasiekiau kelių policijos postą. Ten pareigūnai patvirtino, kad į mane šaudyta iš miško“, – pasakojo Ivanas, rugpjūčio mėnesį su užpuolikais susidūręs vairuotojas.

Pirmasis Nuošalių kelių maniakų užpuolimas įvyko 2013 m. liepos 12 d. Jų auka tapo automobiliu „Lada“ važiavęs 29 metų Andrejus Zorinas – jis žuvo nuo šūvių į galvą. Jo 34-erių mergina po skubios operacijos liko gyva.

Užpuolimas įvyko po to, kai automobilis užvažiavo ant spygliuotos juostos ir sustojo. Jo pakelės miške laukė ginkluoti žudikai.

Tų pačių metų rugsėjį  automobilyje „Land Cruiser“ rastas 50 metų vyro kūnas su šautinėmis žaizdomis, o 2013-ųjų lapkritį žudikų gaujos aukomis tapo 37-erių vyras ir du drauge važiavę jaunuoliai. Manoma, kad jie Maskvos užmiestyje planavo įsigyti kanapių.

Nuošalių kelių maniakų taikiklyje atsidūrė ir šešiasdešimtmečių pora, o gegužę buvo nužudyta dar viena sutuoktinių pora. Jų automobilyje rasti nepavogti telefonai, „iPad“ planšetės ir pinigai.

Dar viena nusikaltėlių auka tapo 53-ejų Aleksejus Tysganovas. Jis išlipo iš sustojusio automobilio ir bandė pabėgti nuo užpuolikų, tačiau buvo nušautas.

Liepos 4-ąją prie Maskvos esančiame Novo Peredelkino kaime buvo nušautas vietinis policininkas. Rusijos televizija transliavo įrašą, kuriame matyti ant kelio gulintis pareigūnas, šoko ištikti gatvės praeiviai ir į įvykio vietą atvykusi policija.

„Užpuolimas trunka ne daugiau nei dvi tris minutes. Po to gaujos nariai pasislepia miškuose. Jų amžius turėtų siekti 30–40 metų. Atakos tipas rodo, kad žudymas – maniakiškas jų pomėgis“, – pasakojo nusikaltėlių psichologas M.Vinogradovas.

Psichologo įsitikinimu, gaujos vykdomos žmogžudystės gali būti kerštas už nusikaltėlių artimųjų žūtį keliuose.

Sudarytas nusikaltimų žemėlapis tik dar labiau suglumino įvykius tiriančius policijos pareigūnus – žudikai puldinėja visame Maskvos regione.

Dar vienas su gauja siejamas, tačiau netipiškas nusikaltimas – keturių geležinkelio darbininkų žūtis.

Tiriamasis komitetas neteikia informacijos apie tyrimo eigą. Jo atstovo teigimu, kiekviena bylos detalė gali būti naudinga nusikaltėliams.

„Tyrimas vis dar vykdomas. Informaciją teiksime tuomet, kai byla bus baigta“, – patvirtino jis.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.