JT taikdarius Golane pagrobę kovotojai paskelbė vaizdo įrašą

Su „Al Qaeda“ susijusi

Trečiadienį Fidžio kariuomenės vadas teigė, kad islamistų kovotojų grupė atsiėmė visus savo reikalavimus dėl įkaitų paleidimo.<br>Youtube nuotr.
Trečiadienį Fidžio kariuomenės vadas teigė, kad islamistų kovotojų grupė atsiėmė visus savo reikalavimus dėl įkaitų paleidimo.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2014, 11:19 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:38 PM

Trečiadienį grupės „Nusra Front“ socialinių tinklų „Twitter“ ir „YouTube“ paskyrose patalpintame vaizdo įraše, kuris, kaip manoma, padarytas dieną anksčiau, kariai atrodo geros būklės, šypsosi ir mojuoja į kamerą.

Trečiadienį Fidžio kariuomenės vadas teigė, kad islamistų kovotojų grupė atsiėmė visus savo reikalavimus dėl įkaitų paleidimo, tačiau vėliau padėtis pablogėjo.

„Mes visi esame saugūs ir gyvi. Dėkojame „Jabhat al-Nusra“, kad paliko mus gyvus. Noriu užtikrinti, kad mums nebuvo pakenkta, - sakė vienas įkaitų. - Mes esame dėkingi, kad „Jabhat al-Nusra“ laikosi savo žodžio ir mes vyksime namo“.

Trejus metus besitęsiantis Sirijos pilietinis karas praėjusį mėnesį išplito iki sienos su Izraelio kontroliuojama teritorija Golano aukštumose, kai islamistų kovotojai užpuolė perėjos kontrolės punktą. Kovotojai surengė ataką prieš JT „mėlynųjų šalmų“ pajėgas, kurios 40 metų patruliuoja buferinėje zonoje. Pagrobus taikdarius iš Fidžio, daugiau nei 70 filipiniečių dvi dienas praleido apsupti kovotojų.

„Al Nusra Front“ reikalavo kompensacijos už nužudytus kovotojus, humanitarinės pagalbos savo šalininkams ir išbraukti grupę iš JT teroristinių organizacijų sąrašo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas