Netoli Lietuvos ir Lenkijos sienų rusai tiesia kelią tankams?

Lenkijos laikraštis ir portalas „Gazeta Polska Codziennie“ paskelbė nerimą keliančią žinią, kad prie  Geldapės miesto, kuris priklauso Lenkijai ir yra 5 kilometrai nuo pasienio su Rusijos Karaliaučiaus sritimi, rusai pradėjo intensyviai kirsti mišką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 9:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:24 PM

Lenkai būgštauja, kad Rusija galimai rengia kelią tankams įsiveržti į Lenkijos teritoriją. Kertamo miško kelio trasa veda tiesiai į Geldapę, kuri yra vos  maždaug 40 kilometrų nuo Kybartų (Vilkaviškio r.).

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie keistus miško ruošos  darbus, kuriuos rusai vykdo Karaliaučiaus srityje,  penki kilometrai nuo Lenkijos pasienio miesto Geldapės. Jis yra ir visai netoli Lenkijos ir Lietuvos sienos.

Laikraštis „Gazeta Polska Codziennie“, remdamasis neoficialiais šaltiniais, rašo, kad Rusijos Karaliaučiaus srityje, netoli pasienio su Lenkija, rusų miškotvarkos darbais susidomėjo lenkų specialiosios tarnybos.

Kilo įtarimų, kad miškas kertamas tam, kad tankai iš Karaliaučiaus srities galėtų įvažiuoti į Geldapę.

„Per ilgus metus Lenkijos siena su Rusija buvo natūraliai apaugusi aukštais medžiais. Dabar juos rusai intensyviai kerta“, – rašo Lenkijos dienraštis.

Pažymima, kad kertama miško linija pakankamai plati, kad ja galėtų važiuotų sunkioji karinė technika.

„Kol kas mes turime per mažai informacijos, kad galėtume daryti aiškias išvadas. Galbūt iš tiesų rengiamas kelias kovinei technikai važiuoti. O gal rusai paprasčiausiai ruošia vietą aukštosios įtampos stulpams statyti. Bet kuriuo atveju Lenkijos žvalgyba turėtų pasidomėti šiais miško darbais“, – apie padėtį kalbėjo žinomas lenkų politologas, tarptautinių santykių specialistas Przemyslawas Žuravskis-Grajewskis.

Turint omenyje, kad Geldapė yra netoli Lietuvos pasienio, miško kirtimais Karaliaučiuje galbūt turėtų pasidomėti ir mūsų šalies specialiosios tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.