Rugsėjo 11-ąją Amerika mini prie atgimusių dangoraižių

Visam pasauliui minint 13-ąsias Rugsėjo 11-osios katastrofos metines, į Niujorko padanges kyla atgimęs Pasaulio prekybos centro dangoraižis, praneša portalas „The Business Insider“. Didmiesčio gyventojus, susirinkusius prie katastrofos vietos, nugriuvusio statinio kopija pasitiko beveik neužtverta apsaugine tvorele.

Kaip ir kasmet, šių metų minėjime susirinkę politikai ir mirusiųjų šeimos susirinks į katastrofos vietą, kur tradiciškai bus perskaityti beveik trys tūkstančiai nelaimės aukų vardų.<br>AP nuotr.
Kaip ir kasmet, šių metų minėjime susirinkę politikai ir mirusiųjų šeimos susirinks į katastrofos vietą, kur tradiciškai bus perskaityti beveik trys tūkstančiai nelaimės aukų vardų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:32 PM

Rekonstrukcijos darbai 2753 gyvybių pareikalavusios teroristų atakos nugriautame dangoraižyje artėja prie pabaigos, o tai ramiau atsikvėpti leidžia visiems kraupią nelaimę prisimenantiems Niujorko gyventojams.

Kaip ir kasmet, šių metų minėjime susirinkę politikai ir mirusiųjų šeimos susirinks į katastrofos vietą, kur tradiciškai bus perskaityti beveik trys tūkstančiai nelaimės aukų vardų.

Panašūs minėjimai tą pačią dieną vyks Vašingtone, kur teroristų lėktuvas rėžėsi į Pentagoną ir Šanksvilio laukus Pensilvanijos valstijoje, kurie taip pat tapo atakos taikiniu.

Šių metų minėjimas išskirtinis tuo, jog jis – pirmasis po 9/11 muziejaus atidarymo. Oficialūs asmenys tvirtina, kad naujasis muziejus turi didelę svarbą artimuosius praradusioms šeimoms.

„Muziejų atidarėme gegužės mėnesį, tačiau minėjimo dieną žuvusiųjų šeimų nariai galės apsilankyti muziejuje. Tai bus įsimintinas 13-ųjų katastrofos minėjimo metinių įvykis“, - pasakojo Michaelis Frazieris, 9/11 muziejaus atstovas.

Prie 9/11 muziejaus katastrofos aukų atminimui taip pat įrengti du fontanai, žymintys dangoraižių nugriuvimo vietas.

Minint visą pasaulį sukrėtusios nelaimės dieną, pabrėžiama, kad panašių atakų grėsmė vis dar egzistuoja. Islamo valstybę, atsiskyrusią nuo Al-Qaeda teroristų grupės, Vašingtone įsikūrusios valdžios įstaigos stebi kaip didėjančią grėsmę JAV.

Amerikiečių įkaitų nužudymas, kurį įvykdė Islamo valstybės nariai, kelia baimę JAV visuomenėje. Šalies prezidentas Barackas Obama trečiadienio vakare planuoja paviešinti kovos su teroristais strategiją.

Po patirtų trukdžių rekonstruojant sugriautus dangoraižius, bokštai dvyniai savo duris jau atvėrė, o Pasaulio prekybos centro dangoraižį planuojama atidaryti kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.