JAV paskelbė naujas sankcijas Rusijai dėl Ukrainos

Jungtinės

Vašingtonas įveda griežtą kontrolę verslui, turinčiam reikalų ne tik su „Gazprombank“.<br>AP nuotr.
Vašingtonas įveda griežtą kontrolę verslui, turinčiam reikalų ne tik su „Gazprombank“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-12 19:46, atnaujinta 2018-02-09 16:11

Šios sankcijos, kuriomis pirmą kartą taikomasi į Rusijos banką „Sberbank“, paskelbimo laiku sutampa su Europos Sąjungos ekonominėmis bausmėmis, kuriomis ribojamas kai kurių Rusijos valstybinių įstaigų finansavimas ir įšaldomas vadovaujančių Rusijos politikų turtas.

Naujosios JAV sankcijos labiau suverš finansinę kilpą šešiems Rusijos bankams, tarp kurių yra ir didžiausias pagal turtą Rusijos bankas „Sberbank“. Taip pat uždrausta JAV asmenims ir bendrovėms finansų rinkose platinti ilgesnės nei 30 dienų trukmės skolos vertybinius popierius.

Vašingtonas įveda griežtą kontrolę verslui, turinčiam reikalų ne tik su „Sberbank“, bet ir VTB, „Gazprombank“, VEB ir „Rosselkhozbank“; taip pat su naftos vamzdynus eksploatuojančia „Transneft“, energetikos firmomis „Lukoil“, „Gazprom“, „Gazprom Neft“ ir „Surgutneftegas“.

Sankcijų sąraše yra valstybinė gynybos technologijų grupė „Rostec“ bei dar penkios valstybinės gynybos sektoriaus bendrovės.

Pasak vieno JAV pareigūno, sankcijomis siekiama paveikti penkias Rusijos naftos bendroves, kad būtų sutrukdyta vykdyti naftos gavybos Arktyje ar skalūnų dujų žvalgybos projektus.

„Jomis siekiama iš esmės uždaryti tokio tipo naftos telkinių žvalgybą ir naftos gavybą, nutraukus tiekti Rusijos bendrovėms tam reikalingas priemones, technologijas, servisą“, – sakė naujienų agentūrai „Reuters“ šis pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.