Popiežius Pranciškus įspėjo dėl gresiančio karo

Popiežius

Popiežius Pranciškus prie fašizmo laikais netoli Slovėnijos sienos pastatyto paminklo Pirmojo pasaulinio karo aukoms<br>Reuters nuotr.
Popiežius Pranciškus prie fašizmo laikais netoli Slovėnijos sienos pastatyto paminklo Pirmojo pasaulinio karo aukoms<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:03 PM

Popiežius pasakė, kad „trečiasis karas“ „kariaujamas dalimis, lydimas nusikaltimų, žudynių, griovimų“.

Prisimindamas Pirmojo pasaulinio karo aukas Pranciškus pažymėjo, kad „šiandien taip pat yra daug aukų“, kritusių dėl „užkulisinių interesų, geopolitinių strategijų, pinigų ir galios troškimo“.

Šio šeštadienio apsilankymas turi ir didelę asmeninę reikšmę. Pranciškaus senelis kovojo Italijos kare prieš Austro- Vengrijos imperiją 1915-1918 metais, liko gyvas; turėjo galimybę atskleisti būsimam popiežiui apie karo siaubus.

 Kalbėdamas per mišias Italijos šiaurės rytuose, aukotas už daugiau kaip 100 tūkst. Italijos karių, žuvusių per Pirmąjį pasaulinį karą, pontifikas pasmerkė „terorizmo planuotojus“, kurie, anot jo, kuria mirtį ir sunaikinimą, skelbia „telegraph.co.uk“. 

„Žmonija privalo raudoti, ir dabar tam atėjo metas. Karas yra beprotybė“, - pamokslo metu sakė popiežius Pranciškus

Per pastaruosius mėnesius popiežius ne kartą kreipėsi į pasaulį su prašymu nutraukti konfliktus Ukrainoje, Irake, Sirijoje, Gazoje ir Afrikos šalyse. 

„Karas nėra racionalus, tai tik planas, kaip atnešti sunaikinimą: karas siekia augti per naikinimą. Godumas, netoleravimas ir galios geismas - šie motyvai yra priežastys, kodėl keliamas karas, ir pernelyg dažnai šios priežastys yra pateisinamos ideologija“, - kalbėjo pontifikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.