R. Steenkamp tėvai šokiruoti teismo sprendimo

Reevos Steenkamp tėvai teigia, kad jų nužudyta dukra nesulaukė teisingumo, nes Pietų Afrikos sprinteris Oscaras Pistorius teismo buvo išteisintas dėl tyčinio merginos nužudymo, rašo BBC.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:08 PM

Žuvusiosios tėvai June ir Barry Steenkamp teigė buvę šokiruoti, kad teismas patikėjo O.Pistoriaus versija. Per interviu NBC televizijai merginos motina sakė, kad „nuosprendis nėra teisingas Reevai. Aš tik noriu tiesos. Jis šovė pro duris, ir aš negaliu patikėti, kad teismas patikėjo, jog tai buvo tiesiog nelaimingas atsitikimas“.

Teisėja Thokozile Masipa nužudymo byloje pripažino atletą kaltu dėl nusikalstamos žmogžudystės po to, kai buvo nuspręsta, kad jis nužudė savo merginą per klaidą.

O.Pistorius buvo paleistas už užstatą iki nuosprendžio priėmimo spalio 13 d.

Kiek anksčiau sprinterio dėdė Arnoldas Pistorius išsakė visos šeimos dėkingumą teisėjai dėl palankaus nuosprendžio nužudymo byloje ir teigė, kad jiems „kaip akmuo nuo širdies nusirito“.

O.Pistorius neigia tyčia nužudęs savo merginą namuose 2013-ųjų vasarą. Jis tvirtina, jog šovė būdamas panikos būsenos, palaikęs ją įsibrovėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.