Slaugytojas įtariamas iš nuobodulio nužudęs tris pacientus

Vokietijoje pradėta nagrinėti

Slaugytojas kaltinamas penkiems pacientams suleidęs vaistų, kurie sukelia rimtus širdies ir kraujotakos sutrikimus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Slaugytojas kaltinamas penkiems pacientams suleidęs vaistų, kurie sukelia rimtus širdies ir kraujotakos sutrikimus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-13 12:13, atnaujinta 2018-02-09 16:07

Slaugytojas kaltinamas nuo 2003 iki 2005 metų penkiems pacientams suleidęs vaistų, kurie sukelia rimtus širdies ir kraujotakos sutrikimus.

Nustatyta, kad trys pacientai - 61 m. moteris ir du 44 m. ir 78 m. amžiaus vyrai - neabejotinai mirė dėl ligoninės darbuotojo suleistų vaistų. Nepavyko ištirti, ar kiti du pacientai mirė dėl savo ligų, ar dėl vaistų poveikio.

Prokurorė Daniela Schiereck-Bohlmann teigia, kad slaugytojas žudė apimtas nuobodulio ir troško pademonstruoti savo reanimavimo įgūdžius.

Pasak teisme liudijusio tos pačios klinikos gydytojo, kaltinamasis atrodė darbui atsidavęs medicinos darbuotojas, kuris laisvalaikiu vairuodavo greitosios pagalbos automobilį ir visiems klinikos darbuotojams paliko puikų įspūdį. Tačiau gydytojas jau anksčiau buvo nusistebėjęs, kad minėtas slaugytojas visuomet dalyvaudavo pacientų reanimavimo procedūrose. Jis buvo puikus intubacijos specialistas ir dažnai gydytojams padėdavo atlikti šią procedūrą.

Kaltinamasis jau yra 2008 m. nuteistas už panašų nusikaltimą ir šiuo metu atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.