Austrija pasiųs dešimt bepiločių paliauboms Ukrainoje stebėti

Austrija yra pasiruošusi suteikti

Apie bepiločius lėktuvus pranešta S.Kurzo ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos susitikimo metu Kijeve pirmadienį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Apie bepiločius lėktuvus pranešta S.Kurzo ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos susitikimo metu Kijeve pirmadienį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2014, 8:34 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:18 PM

„Mūsų misija skirta ne tik paremti taikos palaikymą pasiuntus austrų stebėtojus pagal ESBO misiją, tačiau taip pat norima parūpinti dešimt austrų bepiločių, kurie leistų kontroliuoti konflikto teritorijas ir pagreitinti taikaus krizės sureguliavimo procesą“, - oficialus Ukrainos prezidento tinklalapis citavo Austrijos užsienio reikalų ministrą.

Apie tai pranešta S.Kurzo ir Ukrainos prezidento Petro Porošenkos susitikimo metu Kijeve pirmadienį.

Anot Austrijos diplomato, jo šalis taip pat didina medicininę pagalbą Ukrainai, pagal kurią prioritetas teikiamas sunkiai sužeistiems civiliams rytiniuose regionuose.

„Simboliška, kad Austrija, kaip ir visa Europos Sąjunga, yra su mumis tokioje sudėtingoje situacijoje“, - dėkodamas už Austrijos pagalbą sakė P.Porošenka.

P.Porošenka teigė, jog viliasi, kad netolimoje ateityje ESBO stebėtojų padaugės, prie misijos prisijungus Austrijos specialistams.

P.Porošenka rugsėjo 13 dieną davė leidimą ESBO naudoti bepiločius stebėjimo operacijose Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.