V. Putino simpatija paliko Dūmą, bet jau rado naują darbą

Paaiškėjo naujoji darbo vieta

A.Kabajeva jau nebe Rusijos Dūmos deputatė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Kabajeva jau nebe Rusijos Dūmos deputatė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, „Lietuvos ryto“ korespondentas Maskvoje

Sep 16, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:11 PM

Visa šalis įsitikinusi, kad Alina turi dar vieną titulą - Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugės ir jo dviejų vaikų motinos. Bet šių faktų niekas, niekur ir niekada oficialiai nepatvirtino.

Deputatės A.Kabajevos pareiškimą apie išankstinį jos įgaliojimų nutraukimą išnagrinėjo Valstybės Dūmos reglamento komitetas ir jis turi būti patvirtintas plenariniame rūmų posėdyje.

„Mes neturime oficialios informacijos, bet kiek mums žinoma, A.Kabajeva ketina dirbti pagal savo specialybę, užsiimti sporto klausimais“, - pranešė Valstybės Dūmos reglamento komiteto vadovo pirmoji pavaduotoja Nadežda Gerasimova.

Ir pridūrė, kad deputatui neprivalu informuoti, kodėl jis atsisako mandato ir kur dirbs.

A.Kabajevos sprendimas pasitraukti iš Valstybės Dūmos buvo netikėtas, nes nebuvo jį pranašaujančių užuominų.

Paaiškėjo naujoji darbo vieta

„Alina Maratovna Kabajeva šešerius metus vadovavusi holdingo „Nacionalinė media grupė“ visuomeninei tarybai, priėmė pasiūlymą užimti holdingo direktorių tarybos pirmininkės postą“, - tokį pranešimą atsiuntė A.Kabajevos atstovas informacinei agentūrai ITAR-TASS.

„Nacionalinė media grupė“ - stambiausias privatus media holdingas Rusijoje, į kurį įeina „Pirmasis kanalas“ (25 proc. akcijų), „Ren TV“, laikraštis „Izvestija“, radijo stotis „Ruskaja služba novostei“, televizijos ir radijo „Peterburg 5-asis kanalas“, laikraštis Metro-Peterburg“.

Apie rusų valstybės vadovo širdies damą praktiškai nieko nėra žinoma, - net gandai apie jos gyvenimą jau nebesklando po šalį ir Maskvą.

Valstybės Dūmos deputate ji tapo 2007-aisiais, bet parlamente beveik nepasirodydavo. Iki tol Alina buvo partijos „Vieningoji Rusija“ aukščiausios tarybos narė, nors jokio partinio darbo niekuomet nedirbo.

Nuo 2005 metų spalio iki 2007-ųjų A.Kabajeva buvo Rusijos Federacijos visuomeninių rūmų narė. Bet kadangi ši V.Putino sukurta organizacija iš pradžių stengėsi atrodyti nepriklausoma, Aliną galiausiai atleido už pravaikštas: ji beveik nepasirodydavo per posėdžius, pasitarimus ir kitus renginius.

Valstybės Dūma taip nevaržomai elgtis niekada nedrįso. Nors šiais metais, kaip sako labiausiai drąsūs, bet draudžiantys juos įvardyti deputatai sako, kad A.Kabajeva nė karto nepasirodė Dūmoje.

Ji taip pat nedalyvauja aukštuomenės renginiuose, kuriuos nušviečia žiniasklaida, nebedalija interviu. Prieš keletą mėnesių net nebeliko oficialaus A.Kabajevos tinklalapio. Ten įkeltas tokio turinio tekstas: „Tinklalapis rekonstruojamas, atsiprašome už laikinus nepatogumus“.

Per aukštuomenės vakarėlius nenarstomos ir A.Kabajevos karjeros posūkio priežastys: ką kalbėti apie žmogų, kurio čia nėra?

Nepaisant jau paviešintos naujos A.Kabajevos darbo vietos, išsakomos dar dvi jos pasitraukimo iš Valstybės Dūmos versijos.

Viena tradicinė: A.Kabajeva laukiasi dar vieno vaiko, antra - beprotiška: ji rengiasi oficialiai santuokai su V.Putinu.

Šį balandį per tradicinį susitikimą su žurnalistais, atsakydamas į klausimą, kada Rusija pamatys naują pirmąją ponią, prezidentas pasakė: „Pradžioje man reikia ištekinti savo buvusią žmoną Liudmilą Aleksandrovną, o po to jau ir apie save pagalvosiu“.

Bet jokių žinių apie naująją buvusios V.Putino žmonos santuoką kol kas po žiniasklaidą nepasklido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.