Britų turistų žūtį Tailando saloje apipynė stereotipai

Kai Tailando Koh Tao salos paplūdimyje pirmadienį buvo rasti žiauriai nužudytų vaikino ir merginos kūnai, policininkai, kurie surinko įkalčius ir nustatė įtariamuosius, žadėjo greitai išaiškinti nusikaltėlį ir jį nubausti. Tačiau DNR tyrimams išteisinus pagrindinius įtariamuosius pareigūnų rankose užuominų beveik neliko. O policijos vadas tiesiai šviesiai patarė tiesiog nevaikščioti paplūdimiais apsinuoginus, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:22 PM

Manoma, kad Davidas Milleris, 24-erių vaikinas iš Džersio, ir 23 metų Hannah Witheridge iš Norfolko susipažino likus trims dienoms iki nelaimės. Salos kurorte jaunuoliai atostogavo su savo draugais.

Sekmadienio naktį jie su draugais lankėsi vakarėlyje prie paplūdimio. Įtariama, kad su užpuoliku ar užpuolikais britai susidūrė, kai išėjo pasivaikščioti dviese.

Ankstų pirmadienio rytą sužaloti jų kūnai buvo rasti už mažiau nei šimto metrų nuo baro, kuriame vyko naktinės linksmybės.

Manoma, kad D.Milleris priešinosi užpuolikui, tačiau po smūgių į galvą leisgyvis buvo nutemptas į vandenį ir paliktas mirti. H.Witheridge buvo rasta ant smėlio, su žaizdomis ant galvos ir veido. Abi aukos buvo pusnuogės.

Policija vis dar nepatvirtino, kad užpuolikas savo aukas sužalojo kauptuku ir neatmetė versijos, jog mergina prieš pat mirtį buvo išprievartauta.

Aiškino, kad žudikas – baltaodis

Tyrėjai, apžiūrėję įvykio vietą, rado įkalčių, kuriais remiamasi ieškant užpuoliko. Ant merginos kūno rasta sėklos pėdsakų, iš kurių paimtas DNR. H.Witheridge rankoje taip pat buvo rasta šviesių plaukų. Įtariama, kad jie ginantis buvo nurauti nuo užpuoliko galvos.

Dieną po nelaimės internete buvo išplatinta vaizdo kamerų medžiaga, kurioje, kaip įtariama, matomas iš nusikaltimo vietos bėgantis žudikas.

Remdamasi šiais įvykiais, policijo tvirtina, kad britų gyvybes atėmė vakarietis. Į įtariamųjų sąrašą pareigūnai įrašė 12 žmonių, tarp kurių atsidūrė ir du geri D.Millerio draugai – broliai Chrisas ir Jamesas Ware'ai.

Policijos spėjimai nepasiteisino

Tačiau atlikus DNR tyrimus paaiškėjo, kad su dviejų turistų nužudymu nesusiję nei du broliai, nei šeši įtarti imigrantai iš Burmos, nei kiti trys imigrantai darbininkai. Broliams Ware'ams, kuriems buvo uždrausta išvykti iš šalies, toks suvaržymas buvo panaikintas.

Į Koh Tao salą atvykę aukų artimieji buvo priblokšti dėl šeimos narių mirties. Tailando ir vietos valdžios atstovai reiškė jiems užuojautą, tačiau generolas Prayuthas Chan-O-Cha, po karinio perversmo einantis ir premjero pareigas, atvirai išsakė savo versiją, kurioje dėl nelaimės kalti ir patys turistai.

Jis tvirtino, kad salos paplūdimiai yra nesaugūs bikinius dėvintiems fiziškai patraukliems žmonėms. Generolo manymu, užpuoliką suviliojo menkai pridengtas merginos kūnas, o D.Milleris žuvo todėl, kad buvo su ja.

Prayuthas reikalavo, kad kuo greičiau būtų surastas nusikaltėlis, nes skandalas gali atbaidyti turistus. Jis taip pat aiškino, kad šalyje kyla daug problemų dėl turistų saugumo, o vaikščioti naktimis yra pavojinga.

Kiti valdžios atstovai tokį generolo pasisakymą įvertino kaip netinkamą tokioje situacijoje ir įžeidžiantį aukų šeimas.

Išteisinus visus įtariamuosius, gedintys H.Witheridge ir D.Millerio artimieji toliau laukia, kol bus išaiškintas užpuolikas, o policija užuominų ieško įkalčiuose, nors vilties surasti žudiką lieka vis mažiau.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.