Rusija rėžė: JAV negali veikti Sirijoje be šalies leidimo

Rusija antradienį sukritikavo JAV

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:53 PM

JAV ir jų sąjungininkės, įskaitant arabų šalis, antradienį surengė pirmuosius oro antskrydžius prieš islamistus Sirijoje.

„Tokie veiksmai gali būti atliekami tiktai remiantis tarptautine teise. Tai reiškia ne vienpusį įspėjimą, o tikslų Sirijos vyriausybės leidimą arba Jungtinių Tautų (JT) Saugumo tarybos pritarimą“,- rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Vašingtonas, gavęs Bagdado leidimą taip pat surengė antskrydžius Irake, tačiau tvirtino, kad su Damasku savo planų nederins. JAV kaltina Siriją 2011 metais prieš gyventojus ir karius panaudojus cheminį ginklą.

„Bandymai įgyvendinti tik vienai pusei naudingus geopolitinius tikslus, pažeidžiant šalių suverenumą regione, tik padidins įtampą ir destabilizuos situaciją“,- tvirtino Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovai.

Vakarus palaikanti Sirijos opozicija, kovojanti su prezidento Bašaro al Asado režimu ir IS radikalais, pritarė JAV antskrydžiams ir vylėsi, kad jie padės įveikti IS kovotojus ir B. al-Asadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.