Alžyre islamistų įkaitu paimtam prancūzui įvykdyta egzekucija

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as patvirtino, kad su IS kovotojais susijusios Alžyro džihadistų grupuotės paviešintame vaizdo įraše egzekucija atlikta prancūzui turistui Herve Gourdelui, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:26 PM

55-erių H.Gourdelą džihadistai pagrobė sekmadienį negyvenamoje Šiaurės rytų Alžyro teritorijoje. Antradienį islamistų grupuotė pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame Prancūzijai duodamos 24 val. užbaigti antskrydžius Irake.

F.Hollande'as pasmerkė egzekuciją ir pavadino ją „žiauriu ir bailiu“ aktu. Prancūzijos prezidentas taip pat pranešė, kad Irake vykdomi antskrydžiai prieš „Islamo valstybės“ kovotojus nebus nutraukti.

Alžyro radikalų grupuotės paviešintas įrašas buvo pavadintas „Kraujo žinute Prancūzijos vyriausybei“. Filmuotoje medžiagoje matyti surištomis rankomis ant kelių klūpantis H.Gourdelas. Tuo tarpu netoli jo stovi keturi kaukėti islamistai ir kritikuoja Prancūzijos vykdomus antskrydžius. Vaizdo įraše nerodoma egzekucijos eiga, tačiau vėliau vienas iš kovotojų priešais kamerą parodo nukirstą įkaito galvą.

„Štai kodėl kalifato kovotojai Alžyre nusprendė nubausti Prancūziją įvykdant egzekuciją šiam vyrui ir apginant mylimą „Islamo valstybę“, – pranešime teigia vienas iš džihadistų.

Prieš radikalams pradedant skaityti savo pranešimą, H.Gourdelas vaizdo įraše sakė mylintis savo šeimą.

IS grupuotė jau yra įvykdžiusi egzekucijas dviem JAV žurnalistams – Jamesui Foley, Stevenui Sotloffui ir britui Davidui Hainesui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.