B. Obama pasidalijo pasaulio vizija ir žėrė kaltinimus Rusijai

JAV prezidentas Barackas Obama, sakydamas kalbą Jungtinių Tautų (JT) klimato konferencijoje, pasidalijo pasaulio vizija ir apkaltino Maskvą Ukrainos konflikto kurstymu, praneša BBC.

B.Obama sakė kalbą.<br>AP nuotr.
B.Obama sakė kalbą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-09-24 19:21, atnaujinta 2018-01-29 19:26

Per šeštąją prezidento kalbą konferencijoje buvo tikimasi, kad bus kalbama apie JAV pastangas įveikti „Islamo valstybės“ džihadistus Irake ir Sirijoje.

B.Obama pažadėjo vykdyti karinį spaudimą IS kovotojams, o prisijungusius prie šios grupuotės Irake ir Sirijoje ragino kuo greičiau palikti mūšio lauką. Jis dar kartą tvirtino, kad IS radikalai privalo būti sunaikinti.

Kalbėdamas apie padėtį Ukrainoje, B.Obama atvirai kaltino Maskvą remiant prorusiškus separatistus ir tiekiant ginklus į Ukrainos rytus bei pasidalijo pasaulio vizija, už kurią nepasisako JAV.

„Tai tokia pasaulio vizija, kurioje nugali jėga. Pasaulis, kuriame vienos tautos sienas gali pažeisti kita, o civilizuotiems žmonėms neleidžiama susigrąžinti mylimų žmonių palaikų dėl tiesos, kuri gali būti atskleista. JAV pasisako už visai ką kita“, – pabrėžė B.Obama.

Jis akcentavo – esą, jei Maskva pasuks diplomatijos ir taikos keliu bei laikysis Ukrainos paliaubų susitarimo, JAV panaikins sankcijas Rusijai, kurios itin susilpnino šalies ekonomiką, tačiau nepaveikė Vladimiro Putino požiūrio.

Kol B.Obama kalbėjo, salėje sėdėjęs Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas žiūrėjo į pluoštą popierių, nė nežvilgtelėdamas į JAV vadovą.

Vašingtono lyderis taip pat ragino daugiau pasaulio šalių imtis konkrečių veiksmų kovoje su mirtinu Ebolos viruso proveržiu Vakarų Afrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.