Jordanija paleido Londone aistras kursčiusį islamistą

Abu Qatada buvo pripažintas nekaltu dėl sąmokslo atakuoti turistus Jordanijoje per tūkstantmečio šventes. Nurodyta jį „tuojau pat paleisti“, sakė šaltinis teisme.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:09 PM

Abu Qatada buvo pripažintas nekaltu dėl sąmokslo atakuoti turistus Jordanijoje per tūkstantmečio šventes. Nurodyta jį „tuojau pat paleisti“, sakė šaltinis teisme.

Teismas nusprendė, jog nepakanka įrodymų prieš Abu Qatadą, o gynybos advokatas Huseinas Mubaidinas sakė, kad jo klientas turėtų būti paleistas per kelias valandas. Taip ir atsitiko – jis buvo paleistas iš Jordanijos kalėjimo. 

Pasibaigus Abu Qatados teisinių bylų dešimtmečiui, jo, išeinančio iš Muvakaro kalėjimo 45 km nuo sostinės, laukė giminaičiai.

Abu Qatada buvo kaltinamas dalyvavimu planuose 2000 metais Jordanijoje taikytis į Izraelio ir Amerikos turistus, taip pat – Vakarų diplomatus. Tai vadinamasis tūkstantmečio sąmokslas.

Atskirai šis 53 metų dvasininkas birželio mėnesį buvo išteisintas kitoje byloje, dėl sužlugdyto 1999 metų plano atakuoti amerikiečių mokyklą Amane. Dėl visų kaltinimų Abu Qatada teigia esąs nekaltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.