Meksikos nusikaltėlių gauja nužudė ir padegė parlamento narį

Vienas Meksikos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:22 PM

Šis incidentas sukrėtė valdančiąją partiją PRI, kuriai priklausė nužudytas deputatas, ir sukėlė abejonių dėl vyriausybės patikinimų, kad smurtas šalyje mažėja.

Meksikos pareigūnai pranešė, kad vienas iš dviejų automobilyje rastų sudegusių kūnų yra centrinės Zakatekaso valstijos kongresmeno, kuris buvo pagrobtas pirmadienį, skelbia BBC.

Meksikos parlamento Deputatų rūmų narys Gabrielis Gomezas Michelas buvo pagrobtas teritorijoje į pietus nuo Gvadalacharos miesto.

Prokurorų teigimu, antras rastas kūnas yra G. G. Mičelio vairuotojo Heriberto Nunezo Ramoso.

Pasak valdančiosios partijos PRI narių, įtariama, kad už kongresmeno nužudymą atsakinga nusikaltėlių gauja.

Vietos politikai dažnai tampa Meksikos narkotikų kartelių taikiniais, tačiau pasikėsinimai į politikus federaliniu lygiu yra retas atvejis.

49-erių G. G. Mičelis 2010-2012 metais ėjo Chalisko valstijos Gruljo miesto mero pareigas.

Chalisko valstija yra nusikaltėlių gaujos, pasivadinusios „Naujosios Chalisko kartos“ karteliu, bastionas. Grupė kaltinama įvykdžiusi daugybę nužudymų. Praėjusį mėnesį nežinomi asmenys nušovė Ajutlos miesto merą.

 Teismo medicinos ekspertai atpažino G.Gomezo Michelio ir Heriberto Nunezo Ramoso palaikus, kurie buvo taip smarkiai apdegę, jog pareigūnai negalėjo pasakyti, kokiu būdu jie buvo nužudyti. 

Chalisko vyriausiasis prokuroras Luisas Carlosas Najera (Luisas Karlosas Nachera) sakė, kad tyrėjai laikosi prielaidos, jog tą dvigubą žmogžudystę įvykdė kokia nors nusikalstama grupuotė, sprendžiant iš pagrobimo pobūdžio. 

Sakatekaso generalinis prokuroras Arturo Nahle  sakė, kad nei kūnuose, nei automobilyje nebuvo rasta jokių kulkų. 

Pareigūnai negalėjo įvardyti gaujos, kuri galbūt įvykdė šį nusikaltimą, tačiau Chaliskas yra narkotikų kontrabandininkų kartelio „Chalisko naujoji karta“ tvirtovė. A.Nahle sakė, kad Sakatekaso valstijoje veikia Meksikos įlankos kartelis. 

Jau ne vienas vietos politikas buvo užpultas per Meksiką krečiantį karą su narkotikų karteliais: nuo 2006 metų šalyje nužudyti bent 30 merų. Tačiau smurtas prieš federalinius įstatymų leidėjus daug retesnis. 

Vienas PRI deputatas 2011 metais buvo nužudytas smurto krečiamoje Gerero valstijoje. Nuo 2006 metų buvo įvykdyti išpuoliai dar bent prieš penkis kitus federalinio parlamento narius. 

Nuo 2006 metų, kai kariuomenė buvo pasiųsta triuškinti narkotikų kartelių, šalyje buvo nužudyti jau apie 80 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.