Ukrainos premjeras prašo Vakarų šalių tęsti sankcijas Rusijai

Ukrainos premjeras

„Esame šalis, kuriai reikia taikos, tačiau sunku parengti bet kokią taikos sutartį, žvelgiant į šautuvo vamzdį“, – sakė A.Jaceniukas.<br>AP nuotr.
„Esame šalis, kuriai reikia taikos, tačiau sunku parengti bet kokią taikos sutartį, žvelgiant į šautuvo vamzdį“, – sakė A.Jaceniukas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-09-25 09:04, atnaujinta 2018-01-29 18:49

„Prašome savo partnerių neatšaukti sankcijų, kol Ukraina perims kontrolę visoje savo teritorijoje“, – sakė A.Jaceniukas.

Jis pasisakė praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama pasiūlė atšaukti sankcijas Maskvai, jeigu ši panaudos savo įtaką sudaryti taikos sutarčiai su Kijevu.

A.Jaceniukas pareiškė, kad Rusija privalo laikytis „visų punktų“, išdėstytų taikos sutartyje, numatančioje autonomiją rytų Ukrainoje, kur vyriausybės pajėgos nuo balandžio kovėsi su promaskvietiškais sukilėliais.

„Kiekvieną dieną, nors paskelbtos paliaubos, netenkame Ukrainos karių, netenkame civilių, o apšaudymai tebevyksta“, – pabrėžė jis.

Smerkdamas Rusijos „invaziją“ į Ukrainą, premjeras apkaltino Maskvą pažeidus JT Chartiją, taip pat sakė, kad Rusija turėtų būti laikoma „nesaugumo nare“ Saugumo Taryboje.

Jis ragino Maskvą atitraukti savo karius iš Ukrainos teritorijos ir nutraukti pagalbą sukilėliams rytų Ukrainoje. Rusija ne kartą neigė, kad teikia pagalbą separatistams.

„Esame šalis, kuriai reikia taikos, tačiau sunku parengti bet kokią taikos sutartį, žvelgiant į šautuvo vamzdį“, – sakė A.Jaceniukas.

Savo kalboje per 193 JT narių posėdį B.Obama anksčiau sakė, kad neseniai sudarytas susitarimas dėl paliaubų rytų Ukrainoje atveria kelią diplomatijai ir taikai.

„Jeigu Rusija eis tuo keliu – keliu, kuris per dalį laikotarpio po Šaltojo karo nulėmė Rusijos žmonių klestėjimą – tuomet mes atšauksime savo sankcijas ir sveikinsime Rusijos vaidmenį atremiant bendrus iššūkius“, – pareiškė B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.