M. Gorbačiovas skėlė: „Didžiausia „epidemija“ yra Amerika!“

Buvęs Sovietų Sąjungos

Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas teigia matantis „Šaltojo karo“ tarp Rusijos ir JAV požymių.<br>RIA Novosti nuotr.
Buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas teigia matantis „Šaltojo karo“ tarp Rusijos ir JAV požymių.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:38 PM

„Šaltojo karo negali būti. Jis užsitęstų dešimtmečius. Aš esu už tai, kad būtų ieškoma išeities iš dabartinės nenormalios situacijos“, - kalbėjo M. Gorbačiovas.

Jo įsitikinimu, Rusijos vadovybė yra užėmusi teisingą poziciją. „Negalima prarasti galvos ir sveiko proto. Mes esame stipri tauta. Mes turime ką pasakyti, mes turime tai, kuo galime remtis“, - sakė buvęs sovietų lyderis.

Komentuodamas JAV prezidento Baracko Obamos kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje, kurioje jis „rusų agresiją Europoje“ kartu su teroristų grupuote „Islamo valstybė“ (IV) ir Ebolos epidemija pavadino trimis didžiausiomis grėsmėmis, M. Gorbačiovas sakė: „Didžiausia „epidemija“, su kuria mes susiduriame, yra Amerika ir jos pretenzijos į lyderės poziciją. Ukraina ir kiti reikalai yra tik pretekstas“.

Anot M. Gorbačiovo, jam būnant SSSR prezidentu, taip pat buvo sunku pakeisti santykius su JAV. Kartu jis pabrėžė, kad Amerika yra didelė šalis ir kad su ja reikia palaikyti gerus santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.