Pabėgėliai iš Sirijos Kipre išlipo iš kruizinio laivo

Kiti išgelbėtieji atsisakė išlipti, nurodė kompanija.

Šimtai pabėgėlių, daugiausia – iš Sirijos, kuriuos Viduržemio jūroje išgelbėjo kruizinis laivas, penktadienį išsilaipino Kipre.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šimtai pabėgėlių, daugiausia – iš Sirijos, kuriuos Viduržemio jūroje išgelbėjo kruizinis laivas, penktadienį išsilaipino Kipre.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:44 PM

Iš viso 345 migrantus, daugiausia – moteris ir vaikus, ketvirtadienį iš laivelio, patekusio į bėdą prie prie Kipro krantų, paėmė „Salamis Cruise Lines“ laivas, pranešė kompanija ir Kipro pareigūnai.

Limasolio uoste ketvirtadienį iš 157 m lainerio išlipo maždaug 700 keleivių, sumokėjusių už kruizą, ir tik 65 jūroje išgelbėti žmonės, pranešė policija.

Kiti išgelbėtieji atsisakė išlipti, nurodė kompanija.

Situacija buvo išspręsta penktadienį prieš aušrą, kai policininkai įlipo į laivą pasikalbėti su jame likusiais pabėgėliais, kurie galiausiai sutiko išlipti, sakė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Marinas Papadopulas.

„Visas vyko ramiai“, – pridūrė jis.

Pabėgėliai turi būti autobusais nuvežti į stovyklą netoli Nikosijos. Ten jie galės nusiprausti, persivilkti švariais drabužiais ir pailsėti, nurodė Raudonasis Kryžius.

Minimas kruizinis laivas atsiliepė į nelaimės signalą iš tralerio, plaukusio už maždaug 50 jūrmylių nuo Kipro krantų, nurodė Kipro gynybos ministerija. Signalas buvo pasiųstas dėl prasto oro.

Kruizinis laivas plaukė iš Graikijos Siro salos į Limasolį, kai gavo prašymą padėti vykdant gelbėjimo operaciją.

Viduržemio jūroje pastaraisiais mėnesiais nuskendo daug laivų, kuriais migrantai iš Afrikos ir Artimųjų Rytų bandė pasiekti Europą.

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra (UNHCR) nurodo, kad šiemet bandydami kirsti Viduržemio jūrą nuskendo arba dingo daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių.

Tarp daugiausiai aukų pareikalavusių incidentų yra šio mėnesio atvejis, kai kontrabandininkai prie Maltos krantų tyčia nuskandino laivą su maždaug 500 migrantų, tarp jų - sirų, palestiniečių ir egiptiečų. Žinomi tik 10 išgyvenusių žmonių.

Kipras yra už maždaug 100 km nuo karo draskomos Sirijos krantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.