Baltarusijoje netoli Lietuvos sienos sudužo karinis lėktuvas

Ir taip negausios Baltarusijos karinės oro pajėgos antradienį patyrė didžiulių nuostolių. Negyvenamoje teritorijoje Lydos rajone sudužo šios šalies karinis orlaivis Su-25. Apie tai oficialiai pranešė ir Baltarusijos gynybos ministerija.

Baltarusijoje sudužo šios šalies karinis orlaivis Su-25.<br>„Mil.by“ nuotr.
Baltarusijoje sudužo šios šalies karinis orlaivis Su-25.<br>„Mil.by“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 6:30 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:42 AM

Remdamasis Baltarusijos gynybos ministerijos pranešimu portalas by24.org pranešė, kad antradienį 11 val. 50 min. vietos laiku dėl gedimo ore tapo nevaldomas karinis orlaivis Su-25, priklausantis Baltarusijos karinių oro pajėgų 116-ajai šturmo aviacijos bazei. Pranešime rašoma, kad pilotui pavyko katapultuotis. Jis per incidentą nenukentėjo, gelbėtojai jį gana greitai surado.

Lėktuvas nukrito negyvenamoje vietovėje, ant žemės sugriovimų ir nukentėjusiųjų nėra.

Lėktuvo katastrofos priežastims tirti sudaryta speciali komisija.

Kariniai orlaiviai Su-25 (pagal NATO klasifikaciją – „Frogfoot“) gaminti Sovietų Sąjungoje nuo 8-ojo  praėjusio amžiaus dešimtmečio. Į sovietų ginkluotę šie orlaiviai buvo priimti 1981 m. Lėktuvai buvo gaminami dviejose vietose – Ulan Udės gamykloje Buriatijoje ir Tbilisyje Gruzijoje. Iš viso buvo pagaminta 1 tūkst. 320 šių orlaivių.

Šiuo metu šio modelio lėktuvus naudoja tik trys valstybės – Rusija, Ukraina ir Baltarusija. Visoms joms lėktuvai liko po Sovietų Sąjungos griūties dalijantis sovietų kariuomenės turtą.

Iki antradienio Baltarusija iš viso turėjo 18 orlaivių Su-25 ir penkis mokomuosius kovinius Su-25UB. Visi jie bazuojasi 116-ojoje šturmo aviacijos bazėje Lydos mieste netoli Lietuvos sienos. Dar 20 šių lėktuvų jau nebeturi skraidymo sertifikatų ir tiesiog stovi angaruose.

Pastarąjį kartą šio modelio lėktuvas katastrofą Baltarusijoje patyrė 2012 m. birželio 12 d. Tąkart žuvo orlaivio pilotas papulkininkis Nikolajus Gridnevas. Prieš porą metų sudužęs lėktuvas irgi priklausė tai pačiai 116-ajai šturmo aviacijos bazei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.