JAV ir Indijos lyderiai kurs pavyzdį pasauliui

JAV prezidentas Barackas Obama ir naujasis Indijos premjeras Narendra Modi per susitikimą žadėjo gilinti šalių strateginę partnerystę ir rodyti pavyzdį pasauliui, skelbia „Reuters“.

N.Modi, kuris į valdžią atėjo gegužę, sulaukė šilto pasveikinimo iš JAV.<br>AP nuotr.
N.Modi, kuris į valdžią atėjo gegužę, sulaukė šilto pasveikinimo iš JAV.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-09-30 09:24, atnaujinta 2018-01-29 05:09

Per susitikimą Baltuosiuose rūmuose lyderiai tikino „kartu dirbsiantys ne tik savo šalių labui, bet ir pasaulio vardan“.

Jie susitarė, kad šalys bendradarbiaus saugumo srityje, kovoje su terorizmu ir klimato kaitos grėsme bei tarša. Lyderiai stengsis užtikrinti ekonominį augimą, kuris garantuotų geresnį žmonių gyvenimą, ir akcentavo atviros rinkos svarbą.

JAV norėjo su Indija plėtoti verslo ir saugumo ryšius, kadangi šalis yra lyg atsvara užsispyrusiai Kinijai. B.Obama taip pat rėmė Delio siekimą tapti nuolatine Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos nare.

N.Modi, kuris į valdžią atėjo gegužę, sulaukė šilto pasveikinimo iš JAV, nepaisant to, kad jam 2005-aisiais nebuvo išduota viza, nes 2002 m. būdamas Gudžarato valstijos vadovu N.Modi nesugebėjo užkirsti kelio masinėms riaušėms prieš musulmonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.