Naktį prie Latvijos krantų pastebėtas rusų karo laivas

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį prie Latvijos krantų Baltijos jūroje užfiksuotas priartėjęs Rusijos kariškių povandeninių laivų paramos laivas. Pastaruoju metu tai jau ne pirmas atvejis, kai rusų karo laivai pasirodo Latvijos pakrantėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 9:43 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:11 PM

Kaip pirmadienį iš pat ryto savo paskiroje socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Latvijos kariuomenė, šalies kariškiai spalio 6 d. Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, apie 14,1 jūrmylių nuo Latvijos teritorinių vandenų, užfiksuotas Rusijos kariuomenės paramos povandeniniams laivams laivas CC-750.

Daugiau incidentų detalių Latvijos kariškiai kol kas nepateikia.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet rusų karo laivas pasirodo Latvijos pakrantėje. Pastarąjį kartą toks incidentas buvo užfiksuotas rugsėjo 29 d. Tąkart Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje, maždaug 14,4 jūrmylės nuo šalies teritorinių vandenų, buvo užfiksuota Rusijos karinio jūrų laivyno „Stereguščij“ klasės fregata „Boikij 532“.

Toks pats paramos laivas, kartu su povandeniniu laivu maždaug 10 jūrmylių nuo Latvijos teritorinių vandenų buvo užfiksuotas ir rugsėjo 3 d. Toks pats laivas prie Latvijos lankėsi ir anksčiau.

Pastaruoju metu ties Latvijos teritorija fiksuojamas Rusijos karo orlaivių suaktyvėjimas. Nuo metų pradžios rusų karo lėktuvai prie Latvijos oro erdvės buvo priartėję daugiau kaip 150 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.